Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Officieel startschot bouw voorbeeldproject Kerkveld

Vorige week is het officiële startschot voor het nieuwbouwproject in het Kerkveld in Vaals gegeven.

Geplaatst op woensdag 24 oktober 2018

Samen met de Woningstichting Vaals en aannemer BAS Bouw onthulden burgemeester Van Loo en wethouder Coenen het bouwbord van dit voorbeeldproject.

In het Kerkveld zijn 47 verouderde eengezins- en duplexwoningen gesloopt en daar komen 31 nieuwe huizen voor in de plaats. Bijzonder aan dit project is dat de nieuwe woningen ‘All Electric’ gebouwd worden; woningen krijgen niet zoals tot nu toe gebruikelijk een gasaansluiting, maar de energie wordt gehaald uit zonnepanelen en warmtepompen. Verder worden de huizen optimaal geïsoleerd. Daarmee is het een voorbeeldproject voor toekomstige woningbouwprojecten.

Levendige wijk

De nieuwe woningen zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen. Van de 31 woningen zijn er 25 bedoeld voor starters en jonge gezinnen, de overige zes zijn patiowoningen voor ouderen die levensbestendig willen wonen. Het Kerkveld ligt op loopafstand van de voorzieningen en door de combinatie van het vlakbij gelegen studentencomplex Katzensprung en de gevarieerde nieuwbouw ontstaat er een jonge, rustig gelegen, maar levendige wijk die het woningaanbod in Vaals een kwaliteitsimpuls geeft en past bij de ambitie van Vaals.

De belangstelling voor de nieuwbouw is groot gezien het aantal inschrijvingen dat al bij de Woningstichting binnen is gekomen. De verwachting is dat het project in de zomer van 2019 opgeleverd wordt.