Burgemeester Van Loo benoemd als waarnemend burgemeester

Burgemeester Reg van Loo blijft voorlopig aan als burgemeester van de gemeente Vaals. De huidige ambtstermijn loopt op 14 december af en Van Loo, burgemeester in Vaals sinds 15 december 2006, had eerder al aangegeven af te zien van een nieuwe termijn.

Geplaatst op dinsdag 2 oktober 2018

Burgemeester van LooWel had Van Loo laten weten dat hij eventueel bereid zou zijn de functie van waarnemend burgemeester in te vullen. Gouverneur Theo Bovens heeft, na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad, besloten om Van Loo met ingang van 15 december te benoemen tot waarnemend burgemeester. Dit betekent dat Van Loo burgemeester blijft totdat er een opvolger gekozen is.

De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester zal voor de zomer van 2019 worden opgestart. Tegen die tijd zal ook de nieuwe strategische visie voor de toekomst van Vaals gereed zijn. De politiek heeft aangegeven dat het niet wenselijk is als tijdens het proces van het opstellen van deze strategische visie een burgemeesterswissel plaatsvindt. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester tegen het einde van 2019 aan de slag gaat.