Nieuwe ondernemers in Vaals: Laurens Oberjé

"Handeldrijven zit mij in het bloed, ik verkocht al sleutelhangers op het schoolplein."

Geplaatst op maandag 16 april 2018

Laurens OberjéLaurens Oberjé (eigenaar van souvenir- en cadeaushop Alltime Presents)

Laurens Oberjé (28) is de eigenaar van souvenir- en cadeaushop Alltime Presents aan de Maastrichterlaan 56. Laurens heeft gestudeerd in Heerlen (vestigingsmanager Internationale Handel en Groothandel) en woont op dit moment nog in Selfkant. Er zijn echter plannen om in Vaals te gaan wonen. Hij opende 1 oktober afgelopen jaar zijn winkel. Hij voelt zich gezegend met de steun van zijn vriendin Renée, zijn schoonvader en vader, want zonder hun hulp had hij daar nu niet gestaan, zo zegt hij zelf. Handeldrijven zit hem in het bloed; met een vader die al 20 jaar salesmanager is in de cadeau- en trendartikelenbranche en hem het klappen van de zweep heeft geleerd. "Ik verkocht al sleutelhangers op het schoolplein en verdiende als 12-jarige daarmee een tientje per dag!  (lacht)....Ik was helemaal the man!”

Hij heeft hiervoor o.a. bij een groothandel gewerkt als logistiek supervisor: "Ik heb dat bedrijf groot zien worden. Binnen 5 jaar was er een loods van 7000m2 nodig." Op de vraag of hij zijn toekomstbeeld ook in de groothandel ziet, zegt hij: "Voor nu blijf ik het liefste klein. Ik hou van werken en werk nu al 6 dagen per week. Ik zou dan helemaal niet meer thuis komen. Ik geniet nu van het klein zijn. Het is overzichtelijk en ik heb minder stress aan mijn kop. Op termijn zie ik ons wel actief worden met een online winkel, maar dat staat nog in de kinderschoenen. "

Hoe kwam je op het idee om je winkel in Vaals te vestigen?

Laurens-Oberjé"Mijn vader heeft de vroegere winkel die in dit pand was gevestigd, beleverd. Via internet stootten we op de site waarop dit pand te huur stond en we hebben toen besloten hier te gaan kijken. Dat was op een regenachtige zaterdag. Ons viel op dat eigenlijk de hele dag door mensen op straat bleven lopen. En dat is natuurlijk wat je wilt als winkelier."

Hoe bevalt het tot nu toe in Vaals? En hoe gaan de zaken?

Laurens-Oberjé"Heel goed, ik mag niet klagen! Het beste lopen de houten tulpen, klompen en molenmagneten, ze zijn niet aan te slepen! De Völser gebruikt ze ter decoratie en de Duitse toerist als souvenir. Dat had ik nooit verwacht en was een idee van mijn vader. Ik verklaarde hem eerst nog voor gek."

Voor meer informatie zie ook https://www.facebook.com/AllTimePresents/