Naar school in Vaals - warum eine niederländische Schule eine gute Wahl ist

In Vaals wonen en leven mensen met diverse nationaliteiten (57). De bijzondere ligging van Vaals, in de drielandenhoek en dicht tegen de stad Aken aan, zorgt er voor dat veel mensen met de Duitse nationaliteit zich thuis voelen in Vaals. In onze gedachten over Europa denken we dan ook niet meer in landsgrenzen maar in regio's waar mensen met elkaar leven.


Inzicht geven in het Nederlands onderwijssysteem en scholen

Onderwijs is een essentieel onderdeel om kinderen en jongeren te vormen.
Wij begrijpen dat de keuze voor een school door ouders door diverse criteria wordt bepaald. In Vaals beschikken we over een prima onderwijssysteem en kwalitatieve scholen.

Wij vinden het belangrijk dat ouders goed zijn geïnformeerd zodat zij een afgewogen keuze kunnen maken. Speciaal voor alle inwoners met een Duitse nationaliteit hebben wij deze brochure opgesteld om ouders meer inzicht in het Nederlands onderwijssysteem en onze scholen te geven. Wij hopen deze ouders en alle andere geïnteresseerden hiermee van dienst te zijn. Samenwerken aan de toekomst van uw kind, onze jeugd, is werken aan een gezamenlijke toekomst.


De brochure

De brochure, die met name bedoeld is voor de Duitse inwoners woonachtig in Vaals, is ontworpen door de Talenacademie Nederland en is één van de resultaten van een onderzoek naar de motivatie en beweegredenen van Duitse ouders bij hun schoolkeuze.

Bekijk de brochure (PDF, 10.7 MB).


Klant Contactcentrum

Telefoonnummer: 043-3068568
Telefoonnummer vanuit het buitenland: +31 43 - 3068568

E-mailadres: info@vaals.nl

Of kom langs

Von Clermontplein 15, Vaals

Bekijk de openingstijden en informatie voor het maken van een afspraak op de contactpagina.