Kopsalon

Op dinsdag 30 oktober 2018

KopsalonOp dinsdag 30 oktober staat ‘De Kopsalon voor Hoofdzaken’ in het gemeentehuis in Vaals. Naar De Kopsalon voor Hoofdzaken ga je niet voor je haar, maar voor je hoofd. Om je gedachten een draai te geven. Luister in een kappersstoel onder een droogkap naar vier ultrakorte, waargebeurde verhalen en je stapt zonder te betalen met een fris hoofd de salon weer uit.

De Kopsalon staat in Vaals in het kader van Festival Vocallis. Het festival viert de menselijke stem door een podium te bieden aan zang en gesproken woord. Het thema is dit jaar, 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog: Oorlog, Vrede, Vrijheid. De verhalen in De Kopsalon worden verteld door mensen die over dit thema kunnen meepraten: allen zijn op zeker moment hun geboorteland ontvlucht en verblijven nu in Nederland. Desondanks zijn hun verhalen positief; ze gaan over liefde, hoop en het nastreven van geluk. Daardoor zijn de verhalen in de Kopsalon geen confrontatie met een vluchteling, maar een ontmoeting met een mens.

De Kopsalon voor Hoofdzaken staat tijdens de weekmarkt tussen 10.00 uur en 13.00 uur bij de balie van het gemeentehuis (Von Clermontplein 15) en is voor iedereen gratis toegankelijk. Ook burgemeester Van Loo zal plaatsnemen in de Kopsalon.