Concert met het Delta pianotrio

Grote liefde voor kamermuziek vrijdag 09-03-2018, 20:00 uur De Kopermolen, von Clermontplein 11, Vaals

Op vrijdag 9 maart 2018, 20.00 uur

Het avontuur van het Delta pianotrio begon in de herfst van 2013. Hoewel alle drie uit Nederland afkomstig, leerden de leden elkaar pas in Salzburg kennen. Na een Hollands avondje pannenkoeken bakken, werd besloten om samen wat pianotrio’s te leren en lessen te nemen bij Wolfgang Redik (Wiener Klaviertrio) en Rainer Schmidt (Hagen Kwartet).

Dat dit een goede beslissing was, bleek al snel want bij een internationaal concours in Vilnius, Litouwen werd gelijk de eerste prijs gewonnen. Maar er was nog iets veel belangrijkers. “Daar ontdekten we hoe leuk het was samen te reizen en muziek te maken. We deelden dezelfde blijdschap bij het ontdekken van een vegetarisch restaurant en ons vergelijkbare gevoel voor humor bracht ons vanwege oncontroleerbare lachbuien tijdens verschillende officiële gelegenheden in de problemen. Deze informatie lijkt wellicht niet zo relevant, maar in kamermuziek zijn dit soort kleinigheden en wederzijds begrip erg belangrijk.”

Sinds die eerste reis naar Vilnius, volgden er vele andere reizen en concoursen in Europa, Rusland, Israël, China, Korea en de Verenigde Staten. “Zo trekken we over de planeet als een soort reizend circus en ontdekken de wereld van de muziek met 6 oren, 6 handen en 94 snaren en één gedeelde factor: een grote liefde voor kamermuziek.”

Entree € 12,-, Vrienden van de Kopermolen € 10,-, Scholieren en studenten € 5,-
Kaartreservering: tel. + 31 43 3064668
www.dekopermolenvaals.nl