Concert met Claudius Valk en Sebastian Sternal

Een muzikale ontdekkingsreis met saxofoon en piano Zaterdag 17 februari 2018, 20.00 uur De Kopermolen (Lutherse Kerk), von Clermontplein 11, Vaals

Op zaterdag 17 februari 2018, 20.00 uur

Claudius Valk en Sebastian Sternal gaan op ontdekkingsreis, op zoek naar kamermuziek. Spontaan en in samenspraak onderzoeken ze legendarische jazz/tophits en ook eigen composities. De titel van hun nieuwe CD Lichtspielhaus (huis van spel met licht) is een perfecte naam voor wat ze doen, want beide musici beheersen meesterlijk het spelen met licht, kleuren en klanken en daarmee – want het zijn verhalenvertellers – schilderen ze gebeurlijkheden uit Keulen, New York, Parijs, nu eens opwindend, soms rustgevend, dan weer vol emotie: muziek zoals in de film, laat maar komen.

In 2014 ontving het duo Sternal/Valk de “Neuen Deutschen Jazzpreis”. Claudius Valk (geb. 1966) en Sebastian Sternal (geb. 1983) werden als jazzmusici reeds vele malen met prijzen geëerd. Sebastian Sternal met de “Echo Jazz”en Claudius Valk werd genoemd als beste solist bij de “neuen Deutschen Jazzpreis”. Beide musici concerteerden met grote jazzcoryfeeën en werkten mee aan talrijke Cd’s. Naast een uitgebreide concertpraktijk in vele landen werkt Sebastian Sternal  als professor voor jazz-piano aan de Hochschule für Musik Mainz en Claudius Valk als docent jazz aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln en aan het conservatorium Maastricht.

Entree € 15,00; vrienden van de Kopermolen € 13,00; studenten € 7,50 
Reserveren + 31 43 3064668
www.dekopermolenvaals.nl