Pilot financiële bijdrage voor hybride warmtepomp


De pilot houdt in dat u een financiële bijdrage krijgt als de installatie en prestaties van de hybride warmtepomp voor het project gevolgd mogen worden.

De hybride warmtepomp is een techniek die helpt om tot een versnelde vermindering van CO2-uitstoot en aardgasverbruik te komen in de gebouwde omgeving. Om de toepasbaarheid, prestaties, besparingen en het comfort van de hybride warmtepomp goed in beeld te brengen, wordt de werking van 200 hybride warmtepompen in woningen gevolgd. De installaties worden minimaal 1 stookseizoen gevolgd en de data die dat oplevert worden vastgelegd en geïnterpreteerd.

Vergoeding

Bent u van plan een hybride warmtepomp te laten installeren, dan kunt u dus meedoen aan dit project. Naast de bestaande subsidie die u kunt krijgen voor de hybride warmtepomp, ontvangt u een vergoeding van € 500,- voor deelname aan het demonstratieproject. Er is ruimte voor 200 deelnemers.

Voorwaarden

U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om deel te kunnen nemen aan de pilot. Een belangrijke voorwaarde is dat het merk, type en erkend installateur van de te installeren hybride warmtepomp bekend zijn. Daarnaast zijn er onder andere voorwaarden wat betreft hoeveelheid gasverbruik en de isolatie van de woning.

Meer informatie

Meer informatie over het project, de voorwaarden om deel te nemen en het aanmeldformulier.

Dit project is een initiatief van de Nederlandse Verwarmingsindustrie (NVI), Techniek Nederland, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Tevens nemen de universiteiten van Utrecht en Twente deel aan het project.