Werkzaamheden gasnet Koperstraat en Lindenstraat

In de gemeente Vaals wordt de komende tijd op diverse plekken gewerkt aan het onderhoud en vervanging van het gasnetwerk. Vanaf maandag 18 maart vinden er werkzaamheden plaats aan de gasleiding in de Koperstraat en Lindenstraat in Vaals. Deze werkzaamheden zullen ongeveer negen weken in beslag nemen en vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 17.00 uur.

Fase 2 werkzaamheden gasnet Koperstraat en Lindenstraat van start

In de gemeente Vaals wordt gewerkt aan het onderhoud en vervanging van het gasnetwerk. Op dit moment vinden werkzaamheden plaats aan de gasleiding in de Koperstraat. De afgelopen weken is er gewerkt aan fase 1, in het onderste deel van de Koperstraat (tussen de Maastrichterlaan en kruising Lindenstraat). Sinds maandag 1 april is de tweede fase van start gegaan.

In de tweede fase (ongeveer van 1 april t/m 26 april) wordt gewerkt in het bovenste deel van de Koperstraat (tussen Lindenstraat en Bergstraat). Deze weg zal tijdens de werkzaamheden (maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 17.00 uur) afgesloten zijn. Verkeer vanuit de Bergstraat wordt via het Von Clermontplein geleid. Tegen het einde van de tweede fase wordt ook de Bergstraat afgesloten voor doorgaand verkeer, omdat er gewerkt moet worden aan de overgang tussen de Bergstraat en het Von Clermontplein.

In de derde (en laatste) fase (ongeveer van 29 april t/m 17 mei) wordt gewerkt in de Lindenstraat. De Auw Sjoeël en St. Pauluskerk blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. In de Lindenstraat zal op het stukje weg tussen de Kerkstraat tot aan de Pastoerswei tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk zijn.

Aanwonenden worden steeds per brief over de werkzaamheden geïnformeerd. Namens Enexis voert BGM Infra de werkzaamheden uit.

Overlast

De werkzaamheden kunnen enige overlast veroorzaken, omdat inritten en parkeervakken tijdelijk niet bereikbaar/bruikbaar zijn. Aanwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd. Namens Enexis voert BGM Infra de werkzaamheden uit.