Werkzaamheden gasnet Koperstraat en Lindenstraat

In de gemeente Vaals wordt de komende tijd op diverse plekken gewerkt aan het onderhoud en vervanging van het gasnetwerk. Vanaf maandag 18 maart vinden er werkzaamheden plaats aan de gasleiding in de Koperstraat en Lindenstraat in Vaals. Deze werkzaamheden zullen ongeveer negen weken in beslag nemen en vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 17.00 uur.

Drie fases

De werkzaamheden in de Koperstraat en Lindenstraat worden uitgevoerd in drie fases. Tijdens de eerste fase (ongeveer van 18 maart t/m 5 april) wordt gewerkt in het onderste deel van de Koperstraat (tussen de Maastrichterlaan en kruising Lindenstraat). Enexis en BGM Infra wilden de Koperstraat hiervoor afsluiten, maar dankzij bemiddeling van de gemeente blijft de weg tijdens de werkzaamheden open. Bedrijven en ondernemers in de Koperstraat blijven daardoor gedurende werkzaamheden bereikbaar, maar ook voor de ondernemers van de Tyrellsestraat, de weekmarkt en de verkeersgeleiding door de kern is het openblijven van de Koperstraat van groot belang.

In de tweede fase (ongeveer van 1 april t/m 26 april) wordt gewerkt in het bovenste deel van de Koperstraat (tussen Lindenstraat en Bergstraat). Deze weg zal tijdens de werkzaamheden (maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 17.00 uur) afgesloten zijn. Verkeer vanuit de Bergstraat wordt via het Von Clermontplein geleid.

In de derde fase (ongeveer van 29 april t/m 17 mei) wordt gewerkt in de Lindenstraat. De Auw Sjoeël en St. Pauluskerk blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. In de Lindenstraat zal op het stukje weg tussen de Kerkstraat tot aan de Pastoerswei tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk zijn.

Overlast

De werkzaamheden kunnen enige overlast veroorzaken, omdat inritten en parkeervakken tijdelijk niet bereikbaar/bruikbaar zijn. Aanwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd. Namens Enexis voert BGM Infra de werkzaamheden uit.