Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Werkzaamheden aan het gasnet in de Heuvel, Dr. Poelstraat en Vaalserhaagweg

Vanaf 2 juni.

Vanaf 2 juni voert aannemersbedrijf M. Hurkmans en Zonen BV onderhoud uit aan het gasnet van Enexis in Vaals. Deze werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Ook doet de aannemer er alles aan om de duur van de werkzaamheden zo kort mogelijk te houden.

De werkzaamheden starten op dinsdag 2 juni bij de Heuvel, daarna wordt onderhoud uitgevoerd aan het gasnet van de Dr. Poelsstraat en tot slot volgt de Vaalserhaagweg. De werkzaamheden zullen waarschijnlijk eind september afgerond zijn. De bewoners zijn of worden middels een brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden voordat deze in hun straat plaatsvinden.

Werkzaamheden en veiligheid

Om de werkzaamheden te kunnen verrichten, gaat de aannemer tijdelijk straatstenen of beplanting weghalen. Ook gaat de aannemer graven. Sleuven worden vanwege de veiligheid ’s avonds en in het weekend zoveel mogelijk dicht gemaakt.

Bereikbaarheid, verkeer en parkeren

De straten zullen te allen tijde bereikbaar blijven voor bestemmingsverkeer. Wel zal er een parkeerverbod gelden daar waar de aannemer aan het werk is. 

Op dinsdag 23 juni is de Dr. Poelstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De gasleiding van Enexis wordt hier vervangen en steekt de weg over. Er is op die dag een tijdelijke verkeersomleiding van kracht. Voor bestemmingsverkeer zal de straat altijd bereikbaar zijn vanaf de Heuvel of Ceresstraat. De bewoners worden geïnformeerd door middel van een bewonersbrief.