Volop vertier voor kinderen op 1 juni


Hammer Series LimburgMeet en Greet de wielrenners van de Hammer Series

Zien, ruiken en voelen hoe het is om je als wielrenner voor te bereiden op de Hammer Climb. Kinderen mogen begeleid rondlopen in het wielerdorp op het Willem-Alexanderplein, tussen de bussen, fietsen, renners, technici en ploegleiders. De kans is natuurlijk groot dat zij hierbij meerdere wielrenners ontmoeten.

Pumptrack

Een pumptrack lijkt wel wat op een BMX fietscrossbaan. Een pumptrack is een verharde crossbaan met bulten en bochten waarop je vaart maakt door een pompende beweging. De baan is gesloten, zodat je eindeloos rondjes kunt rijden.

Bikewize

Schoolkinderen kunnen steeds minder goed fietsen en het gebruik van de fiets onder kinderen daalt, zo blijkt uit onderzoek van de NOS. Het kunnen fietsen is echter belangrijk en positief in de ontwikkeling van een kind. Het kind ervaart hiermee vrijheid en meer  zelfstandigheid, maar fietsen, crossen en stunten kan ook gewoon heel leuk zijn. Bikewize organiseert sportieve activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van jongeren en iedereen die zich jong voelt. De wielersport fungeert als middel en staat centraal.

Stuntshow Patrick Smit

Als professioneel trialrijder en voormalig Nederlands kampioen verzorgt Patrick Smit spectaculaire mountainbiketechniekclinics.

Bungee-trampoline

Op de Bungee-trampoline trotseert elke deelnemer de zwaartekracht en kan heel eenvoudig de ene na de andere salto maken. De deelnemers zitten vast in stevige gordels en de kinderen kunnen veilig hoge sprongen maken.

Stormbaanluchtkussen

Deze geweldige stormbaan is een klauterattractie voor sportieve kids.

Springkussen

Plezier voor de kleinsten.