Verkeer en parkeren

Verkeer en parkeren

De wedstrijd op 1 juni vindt plaats tussen 17.00 en 19.00 uur. De start is om 17.00 uur op het Koningin Julianaplein en de finish is omstreeks 19.00 uur op het Drielandenpunt. De huldiging vindt rond 19.30 uur plaats op het Koningin Julianaplein.


De route verloopt via Viergrenzenweg, Gemmenicherweg en Nieuwe Hertogenweg richting België en Drielandenpunt.

Uit veiligheidsoverwegingen is het parcours afgesloten van 11.30 tot 19.30 uur voor bewoners en bezoekers. Gedurende deze tijd is verkeer richting Drielandenpunt en naar België niet mogelijk. Tijdens de afsluiting mogen fietsers en gemotoriseerd verkeer niet over het parcours rijden.

De Maastrichterlaan is op 1 juni van 14.30 uur tot 20.00 uur afgesloten tussen de kruising met de Bosstraat tot de aansluiting met de Beemderlaan. De bussen van de wielerploegen parkeren op het Prins Willem-Alexanderplein.
De Bosstraat blijft toegankelijk voor alle verkeer. Alleen tijdens het vertrek van de officiële wedstrijd (rond 17.00 uur) wordt het verkeer op de Bosstraat even tegengehouden.

Op het Koninigin Julianaplein en omgeving vinden vanaf 11.00 uur tot ‘s avonds diverse activiteiten plaats voor zowel kinderen als volwassenen. In verband daarmee zijn de Tyrellsestraat en Kon. Julianaplein vanaf 08.00 uur afgesloten. Voor leveranciers is tussen 08.00 en 11.00 uur beperkte toegang mogelijk.

Het von Clermontplein (straatdeel)  inclusief de parkeervakken blijft toegankelijk, maar wordt kort afgesloten wanneer de renners naar het parcours vertrekken. Voor het verkeer zijn omleidingsroutes aangegeven. Waar nodig worden verkeersregelaars ingezet.