Vaals goes Hammer! - Side-events

Op 31 mei en 1 juni kleurt Vaals paars door de Hammer Limburg. Maar deze dagen zijn niet alleen een feest voor de wielrenfan, iedereen kan genieten van de festiviteiten!


Uiteraard draait het op 1 juni om de Hammer Climb, een spannende wedstrijd waar de grote wielrenners van deze tijd het hoogste punt van Nederland maar liefst 7 keer beklimmen.

Maar er is zoveel meer te doen in Vaals!

De Gemeente Vaals, Extra Leisure en Stichting Ondernemers Samen Vaals hebben hun krachten gebundeld en bieden een sportief programma met unieke omlijsting van Mart Smeets.

Wielerfanaten opgelet!

Op donderdagavond 31 mei kunt u vanaf 19.30 uur meedoen aan een unieke open wielerwedstrijd ‘Vaals goes Hammer’ in hartje Vaals. Deelnemers ontvangen een uniek wielrenshirt en mogen gratis deelnemen aan de toertocht Hammer Challenge  over het originele parcours van Hammer Climb op vrijdag 1 juni. Er kunnen maximaal 80 deelnemers meedoen: VOL = VOL)!

De wedstrijd op 1 juni speelt zich af op de Vaalserberg, maar het echte hart van de experience ligt toch in de kern Vaals.
In de middag arriveren de tourbussen met de professionele wielrenners, u kunt in deze fanzone zowel de bussen als de renners van dichtbij aanschouwen.

Gaat u ook graag zelf de uitdaging aan?

Neem dan op vrijdagmiddag deel aan de toertocht Hammer Challenge over het originele Hammer parcours en ervaar net als de professionals wat de Vaalserberg te bieden heeft.

De formele start van de wedstrijd Hammer Climb vindt plaats om 17.00 uur op het Koningin Julianaplein, net als de huldiging van de winnaar na afloop van de wedstrijd, omstreeks 19.30 uur.

Eenmalig en daarom uniek: Avondetappe Vaals met Mart Smeets

Aansluitend aan de huldiging, om 20.30 uur,  zal Mart Smeets de wedstrijd evalueren met zijn tafelgasten in een bijzondere editie van zijn alom geroemde wielershow de Avondetappe, live vanaf een feeëriek von Clermontplein in Vaals. Vrije toegang!
Ghislaine Mommer zorgt voor de muzikale verbinding tussen de interessante interviews en wieler-anekdoten door. Franse, fluwelen lofzang, begeleid door live pianospel.

Volop vertier voor kinderen

Het Koningin Julianaplein wordt op 1 juni omgetoverd tot kinderparadijs. Vanaf 11.00 uur tot ca. 21.00 uur zijn hier diverse attracties, zoals een springkussen, stormbaan, een stoere pumptrack, een bikewize fietsparcours en de hele dag door demo’s van de voormalig wereldkampioen mountainbike Patrick Smit.

Uiteraard kunt u ook gewoon genieten van een hapje of drankje op een van de gezellige terrassen in de kern Vaals.

Meer informatie over inschrijvingen of het programma vindt u op www.vaals.nl/hammer of www.facebook.com/Samen-Vaals.