Teams Sagan en Nibali in Hammer Series Limburg

Het deelnemersveld voor de Hammer Series Limburg is compleet. Vanzelfsprekend staan alle Velon-teams aan de start, maar nóg een aantal interessante ploegen heeft zich ingeschreven. Bahrain-Merida (de ploeg van Vincenzo Nibali, winnaar Milaan-San Remo) en Bora Hansgrohe (het team van wereldkampioen Peter Sagan) strijden mee om de titel van beste ploeg.


Dit zin de teams van Hammer Series Limburg

BMC Racing / EF Education Fund – Drapac / Lotto Soudal / Mitchelton Scott / Quick Step Floors / LottoNL-Jumbo / Sunweb / Sky / Trek Segafredo / UAE Team Emirates / Bahrain-Merida / Bora Hansgrohe / Caja Rural / Aqua Blue / Nippo Vinni Fantini / Israel Cycling Academy
Limburg staat na Stavanger (Noorwegen) en voor Hong Kong (dat debuteert in de Hammer Series) op de wielerkalender. In het zuiden van Nederland strijden de ploegen op de Hammer Climb, Hammer Sprint en Hammer Chase.

Moreno Hofland, renner van Lotto Soudal: "Ik hou van het concept van de Hammer Series omdat je om de paar ronden punten moet scoren. Na elke sprint of elke klim begint het helemaal opnieuw, dus als een team punten in één ronde mist, zijn ze extra gemotiveerd om de punten in de volgende ronde te halen. Nederlanders zijn de mooiste wielerfans ter wereld en ik kijk er naar uit om op eigen bodem in Limburg te racen."

Tom Leezer, renner voor Team Lotto-Jumbo: "Ik reed de eerste editie van Hammer en ik ben blij om dit jaar terug te keren. Het was zwaar voor de renners, maar de hoogtepunten waren achteraf spectaculair om naar te kijken. Ik herinner me het warme Limburgse welkom en als Nederlander wordt het heel bijzonder om weer in eigen land te rijden, dus kom maar op!”

Hammer Limburg