Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Vacature allround medewerker Burgerzaken (36 uur per week)

Voor ons team van het KlantContactCentrum (KCC) zijn wij op zoek naar een: allround medewerker Burgerzaken (36 uur per week).

De uitdaging

Het KCC is verdeeld in het team Welkom (frontoffice/circa 3 fte) en het team Burgerzaken (backoffice/circa 3 fte). Als allround medewerker burgerzaken functioneer je primair binnen het team Burgerzaken. Beide teams werken intensief samen en springen bij op alle posities als dat nodig is.

Als allround medewerker burgerzaken ben je het aanspreekpunt voor burgers, bezoekers en collega’s van de gemeente Vaals. Je bent communicatief sterk, hebt uitstekende contactuele eigenschappen en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Je werkt secuur en blijft het overzicht behouden, ook als druk en stress toenemen.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

• actualiseren van de BRP op basis van (buitenlandse) brondocumenten;
  • behandelen van vestigingen, adresonderzoeken en naturalisatie-  en optie aanvragen;
  • opmaken en bijhouden van akten van de Burgerlijke Stand. Hierbij pas je internationaal privaat recht (IPR) en buitenlands personen- en familierecht toe;
  • plaatsen van latere vermeldingen bij registerakten, o.a. op basis van Koninklijk Besluiten, beschikkingen van de Rechtbank etc.;
  • beoordelen van huwelijksaanvragen en voltrekken (incidenteel) van eenvoudige huwelijken op het gemeentehuis;
  • meewerken aan de balie voor wat betreft aanvragen reisdocumenten, rijbewijzen en uittreksels en verwerken verhuizingen;
  • meehelpen aan de organisatie van de verkiezingen.

Functie-eisen en competenties

• Relevante MBO/HBO-opleiding aangevuld met vakgerichte certificaten, zoals Identiteitsdocumenten, migratie, geboorte/huwelijk/overlijden, nationaliteit, documenten verzoeken, adresonderzoeken.
  • Aantoonbare  kennis, ervaring en affiniteit met het vakgebied (wetgeving en procedures).
  • Ervaring met de Burgerzaken applicaties van PinkRoccade: IZRM en iBurgerzaken, of de bereidheid om je deze systemen snel eigen te maken.
  • Kennis en beheersing van de Duitse en Engelse taal.

Wij bieden

Een dynamische en uitdagende werkomgeving. Het salaris voor deze afwisselende functie is afhankelijk van de vaardigheden, opleiding en werkervaring en gewaardeerd in schaal 8. Daarnaast kennen we een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

Heb je belangstelling voor deze functie en eventueel nog vragen, dan kun je contact opnemen met Eric Ummels, e.ummels@vaals.nl

Reageren

Heeft deze vacature je interesse gewekt? Sluit je cv goed aan bij onze functie reageer dan vóór 21 september 2020 via www.igom.nl

Acquisitie – in welke vorm dan ook – stellen wij niet op prijs.