Vacature Strategisch Adviseur Financiën


Wil jij als financiële sparringpartner de gemeente over de volledige breedte adviseren, zonder dat structuren en hiërarchie jou in de weg zitten?

Welkom in Vaals

Welkom in de gemeente Vaals betekent welkom in een multiculturele gemeenschap van ruim 10.000 inwoners in Zuid-Limburg, dé gemeente waar drie landen samenkomen met de kernen Vaals, Vijlen en Lemiers. Zo historisch als het gemeentehuis, jouw nieuwe werkplek is, zo modern en eigentijds is de organisatie. De medewerkers bij de gemeente Vaals zijn gemotiveerd, voelen verantwoordelijkheid, tonen deskundigheid en helpen elkaar. De werkomgeving is alles behalve statisch of formeel. De euregionale ligging geeft veel dynamiek, er ligt een stevige ambitie voor een relatief kleine gemeente en de organisatie kenmerkt zich door ‘korte informele lijntjes en nabijheid van het bestuur’. De ideale omstandigheden voor een strategisch beleidsadviseur die verder denkt en handelt dan zijn of haar eigen grenzen, die ruimte zoekt, krijgt en gebruikt. Het is allesbehalve ‘saai’ in deze levendige gemeente.

Wat ga je doen?

De functietitel zegt het al: je bent strategisch, je adviseert en je hebt ervaring met gemeentefinanciën. Met jouw expertise ga je aan de slag met financiële vraagstukken, beleid, analyses en vooral adviezen aan bestuur en managementteam. Je werkzaamheden zijn veelomvattend en interessant. Denk bijvoorbeeld aan inhoudelijk strategisch (project)advies, meedenken over het meerjarig perspectief, het komen tot beleidsuitgangspunten, formuleren van doelen en het presenteren van effecten. Ook de meer reguliere taken van Financieel Control vallen onder jouw verantwoordelijkheid.

De Strategisch Adviseur Financiën is een uitdagende combinatiefunctie. Je gaat als strategisch (beleids)adviseur voor het managementteam en bestuur aan de slag. Dit kan financiële vraagstukken betreffen, maar nadrukkelijk ook meer inhoudelijk strategisch (project)advies. Denk hierbij aan financiële beleidsnotities, Gemeentefonds en de rol van financieel adviseur voor enkele gemeenschappelijke regelingen, etc.

Wat verwachten we van je?

  • Je bent een specialist binnen Financieel Control;
  • Vanuit je eindverantwoordelijkheid voor de P&C producten neem je een informele coördinerende rol;
  • Je hebt de ambitie om breed strategisch (beleids)advies te geven en je maakt je de materie
  • snel eigen;
  • Je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • Vanuit consulentschap werk je graag samen voor het beste eindresultaat;
  • Je bent de vraagbaak en het boegbeeld van het cluster Financieel Control.

We zoeken dus iemand met ‘power’. Wij schatten in dat je de functie van Strategisch Adviseur Financiën goed kunt vervullen als je beschikt over ruime ervaring in de P&C cyclus binnen gemeentefinanciën. Een HBO werk- en denkniveau bijvoorbeeld middels een financiële opleiding is zeer wenselijk. Gezien de aard van de organisatie beschik je van nature over politieke sensitiviteit. Je ademt als het ware gemeentefinanciën en draagt dat uit. Strategische werkervaring van enkele jaren is een pré.

Wat mag je verwachten van de Gemeente Vaals?

Bij een verantwoordelijke baan, hoort ook een verantwoordelijk salaris. Vandaar dat de Gemeente Vaals de functie heeft ingeschaald in schaal 11 CAO Gemeenten (max. € 5.371 bij een 36-urige werkweek). Verder is er een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05% van je salaris en een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Vertrouwen geven en nemen we.

Je krijgt direct een vaste aanstelling. En natuurlijk een dynamische en uitdagende werkomgeving hetgeen je snel zult ontdekken als je bij de gemeente Vaals in dienst komt.

Interesse?

Gemeente Vaals wordt de werving en selectie van de Strategisch Adviseur Financiën begeleid door Delfin Executives. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Max Ruiters, tel. 06-46117342 of Mark Simons, tel. 06-52376775. Als je direct wilt solliciteren, verzoeken we je motivatiebrief en curriculum vitae uiterlijk 10 juni 2022 te uploaden via www.delfin.eu/vacatures