Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Roger Deckers' Coronaconcertjes


Bariton Roger Deckers (66), die naast bij het Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 Vaals o.a. ook voor Opera Zuid zingt, gaat in Vaals Coronaconcertjes verzorgen. Aanstaande zondag, op 1e paasdag, zal hij tussen 10.00 en 14.00 uur zal hij op diverse locaties in Vaals, zoals op het Willem-Alexander- en Julianaplein, het WoZoCo in Vaals, Vijlen en Lemiers, te zien en horen zijn. Aansluitend is er om 14.30 uur een open-air mini-concert bij Zorgcentrum Langendael in Vaals. Uiteraard alles met inachtneming van de coronamaatregelen.

Dit initiatief is een vervolg op de mini-Coronaconcertjes die Roger in Maastricht opvoerde. Als Roger zich met versterker en microfoon opstelt in de tuin, verzamelen zich tientallen medebewoners op balkons of achter de ramen.. „We zien hier elke dag naar uit. Het geeft niet alleen afleiding, het is ook ronduit prachtig”, aldus een bewoonster. Ook voorbijgangers komen op het gezang af. Deckers: „Mensen die bij de bushalte staan te wachten. Of mensen op straat die stil blijven staan. En ze houden netjes afstand van elkaar.”

En nu zal Roger Deckers ook Vaals laten genieten van zijn mini-Coronaconcertjes, maar vooral om de bewoners in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken.