Dienstverlening gemeente Vaals

Wat betekenen de maatregelen in verband met het coronavirus voor de dienstverlening van de gemeente Vaals?


Dienstverlening balie gemeentehuis uitsluitend op afspraak, ambtenaren en bestuurders werken thuis

In Vaals volgen wij de landelijke adviezen en richtlijnen van het RIVM op. Doelstelling is om te bevorderen dat inwoners en medewerkers zo min mogelijk sociale contacten hebben. Dit betekent dat medewerkers en bestuurders van de gemeente Vaals zoveel mogelijk thuis werken. Ook de buitendienst zal zich voorlopig met een beperkte dienstverlening bezighouden.

De publieksdienstverlening in het gemeentehuis in Vaals werkt momenteel uitsluitend op afspraak. Dat betekent dat u niet vrij kunt inlopen en altijd een afspraak dient te maken voor bijvoorbeeld het aanvragen en afhalen van producten (paspoort, rijbewijs, uittreksel enz.) en het doen van aangifte van geboorte en overlijden.

Een afspraak kunt u maken via 043-306 85 68. Wij verzoeken u de tijden van de afspraak stipt na te komen. Komt u te vroeg, dan verzoeken wij u buiten te wachten. Komt u te laat, dan kunt u niet geholpen worden en moet u een nieuwe afspraak maken.

Deze vorm van dienstverlening is noodzakelijk om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. We zijn zeer alert op de contacten tussen inwoners en gemeentelijke medewerkers in het KlantContactCentrum. Daarbij nemen we geen enkel risico. Bij de meest geringe klachten trekken we medewerkers van de balie terug. Daardoor kunnen we ons reguliere, hoge niveau van dienstverlening op dit moment niet garanderen en zijn we overgegaan op een noodscenario.

Via deze website kunt u ook producten aanvragen. Houd er wel rekening mee dat u voor bepaalde producten een pasfoto en handtekening in het gemeentehuis dient in te leveren en dat u daarvoor dus een afspraak dient te maken.

Voor vragen is de gemeente elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 043-306 85 68. U kunt ook een e-mail sturen naar info@vaals.nl.

Geen huisbezoeken, inloopspreekuren en bijeenkomsten

Om contact met kwetsbare groepen zoals ouderen en zieken te vermijden, zullen huisbezoeken (bijvoorbeeld vanuit team WijVaals, Wmo en Jeugd) slechts bij zeer hoge uitzondering plaatsvinden. Ook vervallen de inloopspreekuren in de Brede School. We staan u graag telefonisch te woord via 043- 306 8568.

Verder worden alle gemeentelijke (informatie)bijeenkomsten tot en met 28 april afgelast. Uitgenodigde inwoners ontvangen daarover zo spoedig mogelijk bericht. Klik hier voor een overzicht van gemeentelijke bijeenkomsten die zijn afgelast.