GGD bevestigt geen legionella bij zwembad Landal Hoog Vaals

Een inwoner van de gemeente Vaals is de afgelopen tijd besmet geraakt met legionella.

Geplaatst op donderdag 10 november 2022

De GGD Zuid-Limburg heeft onderzoek gedaan naar de bron van de besmetting. Daar de besmette persoon een bezoek had gebracht aan het zwembad van Landal Hoog Vaals heeft de GGD besloten het streeklaboratorium uit Haarlem een extra watermonster te laten nemen. De GGD heeft bevestigd dat er geen afwijkende waarden zijn geconstateerd. Hiermee is bevestigd dat de besmetting niet van deze locatie komt en er geen legionella is aangetroffen in het zwembad van Landal Hoog Vaals.

Wethouder Erika Jaegers: ‘Het is zeer vervelend voor de inwoner van onze gemeente dat hij ziek is geworden van de legionella bacterie en we hopen voor hem op een voorspoedig herstel. We zijn opgelucht dat de GGD Zuid-Limburg heeft bevestigd dat er geen legionella is aangetroffen in het zwembad van Landal Hoog Vaals.’

Legionella is een bacterie die kan groeien in water. Het inademen van besmette waterdruppels, bijvoorbeeld in zwembaden of bij douches, kan leiden tot besmetting. De meeste mensen worden er niet ziek van, vaak wat grieperig. Hoe het met de patiënt in Vaals gaat, kan de GGD niet zeggen.