Van Verantwoord op weg naar … Team Heuvelland

We blijven ons inzetten voor landschap, bewonerswelzijn en verkeersleefbaarheid.

Geplaatst op vrijdag 18 maart 2022

Vorig jaar hebben de gemeenteraden van Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals groen licht gegeven voor een uitvoeringsagenda met duurzame maatregelen tot 2030. De eerste pilots zijn uitgevoerd en geëvalueerd. De nieuwe activiteiten dit jaar gaan we uitvoeren onder de noemer Team Heuvelland.

Want, het Heuvelland is van ons allemaal. Voor een dag of voor een weekend… En als je echt geluk hebt, breng je hier je hele leven door. Het is de mooiste streek van Nederland om doorheen te lopen, fietsen of rijden. Hoe je dat doet, bepaal je helemaal zelf. Zodra je de weg op gaat, word je onderdeel van het landschap en lid van Team Heuvelland. Doe jij ook mee? We delen de weg én verplaatsen ons in elkaar. Zo genieten we samen, blijven we in beweging en houden we het veilig en schoon.

Eerlijk is eerlijk: soms kunnen we best wat meer teamgevoel gebruiken. Vooral op de dagen en tijdstippen dat het erg druk is. Je aan de verkeersregels houden is één ding, even omrijden, letten op mogelijke geluidsoverlast, iemand voor laten gaan of zelfs je dagplanning aanpassen, gaat alweer een stukje verder. Toch maakt juist dit soort gedrag je tot een teamspeler. Probeer het maar eens; het hele Heuvelland wordt er mooier van. Team Heuvelland: deel de weg en iedereen wint! Zie je iets dat helemaal niet #TeamHeuvelland is? Maak melding van verkeersoverlast via 0900-8844.

Eerste activiteiten

Op maandag14 maart heeft een digitale bijpraatsessie met de deelnemers van het participatietraject plaatsgevonden. Dit voorjaar starten we met de actie ‘Scooter vriendelijk’ in samenwerking met de verhuurbedrijven. Hub Nix, ’t Zinkviooltje, Imbali, Scooterverhuur in Valkenburg, Cycle Centre in Valkenburg en E-Scooterverhuur Heuvelland doen mee. Verder ondersteunen we de nieuwe campagne van #SamenOpWeg, een initiatief van Limburg Cycling en Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL). De gedragscampagne zet in op gewenst en veilig gedrag van vooral fietsers en wandelaars. En stimuleert daarnaast het gebruik van nieuwe routes door minder drukke gebieden.

Meer informatie

Meer weten over de activiteiten van en voor Team Heuvelland? Kijk op www.teamheuvelland.nl. Daar kun je je ook abonneren op de nieuwsbrief van Team Heuvelland.