Waardebon van €75 voor alle inwoners gemeente Vaals voor aanschaf energiebesparende producten

De gemeente Vaals start binnenkort met het bureau Winst uit je Woning een waardebonactie voor huurders en woningeigenaren.

Geplaatst op woensdag 12 januari 2022

Energiebesparende producten voorbeeldMet de waardebon kunt u voor € 75,- aan kleine energiebesparende producten uitzoeken. Gratis! (Als u meer dan € 75 uitgeeft, betaalt u het bedrag boven de € 75 zelf.) Denk hierbij aan een radiatorventilator, bespaarstekkers, een slimme thermostaat, ledlampen of radiatorfolie.

Hiermee willen we als gemeente u als inwoner stimuleren om energie te besparen in uw woning. Veel inwoners weten namelijk niet dat zij heel goed met kleine ingrepen hun energierekening al flink kunnen verlagen. Zo verbruiken LED lampen 90% minder energie dan gloeilampen en kan het aanbrengen van tochtstrips in naden en kieren leiden tot een besparing van € 170,- per jaar. Minder tocht maakt het binnenklimaat bovendien een stuk prettiger.

Met energiebesparende producten kun je dus:

  • flink besparen op je energierekening;
  • een steentje bijdragen aan een beter milieu.

Eerst krijgen huurders de mogelijkheid om voor € 75,- energiebesparende producten te kopen. Zij krijgen in februari een brief van de gemeente met de waardebon en een persoonlijke code. In de brief staat meer uitleg over de actie en wordt beschreven hoe de waardebon kan worden ingewisseld.

Inwoners met een koopwoning krijgen later de mogelijkheid om met de waardebon energiebesparende producten uit te zoeken. Dat heeft te maken met de voorwaarden van deze landelijke regeling.