Groen licht voor pleegzorg

Van 3 tot en met 10 november 2021 organiseert Jeugdzorg Nederland de Week van de Pleegzorg.

Geplaatst op woensdag 3 november 2021

Met deze actieweek vestigt Pleegzorg Nederland de aandacht op pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

Dat gebeurt onder andere met de #groenlicht-campagne. Door in het hele land gebouwen groen te verlichten, wordt aandacht gevraagd voor pleegzorg. In Vaals wordt het gemeentehuis een week lang groen verlicht.

Verder staan er tijdens deze week veel verschillende activiteiten op de agenda

Open je wereld

Voor meer dan 23.000 kinderen tussen 0 en 21 jaar is een stabiel en veilig thuis niet vanzelfsprekend. Bijna de helft van de kinderen die in een ander gezin opgroeien, woont bij familie of bekenden. Zoals bij opa, oma, tante, oom of bij de buurvrouw of de juf.

Helaas is het niet altijd mogelijk om een geschikte plek te vinden binnen het netwerk van het kind. Daarom is Pleegzorg Nederland hard op zoek naar gezinnen die kinderen willen opvangen die ze niet (zo goed) kennen.

Hoe je een kind kan helpen

Er zijn verschillende manieren waarop jij je wereld kunt openen voor een kind; deeltijd, kortdurend of langdurig.

Maak kennis met pleegouderschap

De eerste stap naar het pleegouderschap is goede voorlichting. Maak daarom kennis met pleegzorgorganisaties bij jou in de buurt. Ze organiseren informatieavonden waar bijvoorbeeld pleegouders hun ervaringen delen en hulpverleners antwoord geven op je vragen.

Informatie aanvragen

Wil je ook meer weten over het pleegouderschap? Vraag dan een informatiepakket over pleegzorg aan.