Nieuwe Cittaslow ambassadeurs

Burgemeester Leunessen heeft onlangs een aantal nieuwe ambassadeurs benoemd voor het Cittaslow-ambassadeurschap!

Geplaatst op dinsdag 14 september 2021

De uitreiking van de Cittaslow oorkonde, met bijbehorende vlag en speld, vond plaats tijdens de kick off van de eerste bijeenkomst van ambassadeurs welke in de toekomst hun eigen netwerk gaan dragen, uiteraard gefaciliteerd door de gemeente. De ambassadeurs hebben zo meer eigenaarschap en ook zeggenschap.

Onze ambassadeurs maken het Cittaslow-gedachtengoed zichtbaar, tastbaar en dragen het uit. Ze zorgen voor een bewustwording over de kernwaarden van Cittaslow.

Toegetreden tot het netwerk zijn:

Visser chocolade Vaals, in handen van Peter Welten, onderscheidt zich door een eerlijke prijs te betalen aan de cacaoboeren in Tanzania. Bovendien gaan zij voor de hoogste kwaliteit en dat proef je!

Veldekekrink ‘Um Mamelis’, vertegenwoordigd door Jo Kern, promoot de dialecten binnen de gemeente Vaals als cultureel erfgoed in woord en geschrift.

Keurmerk

Het keurmerk krijgt men niet zomaar. Er wordt een strenge audit afgenomen waaruit moet blijken of een bedrijf bewust omgaat met  o.a. energiebesparing en afvalscheiding. Is het bedrijf maatschappelijk betrokken, toeristisch actief, en biedt het streekproducten aan? Dit zijn enkele onderwerpen welke in de audit ter sprake komen.

Wilt u meer informatie over het ambassadeurschap of heeft u interesse om ambassadeur te worden, lees hier dan meer.