Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Nationale Balkon Beweegdag bij Langedael

Klap, klap, klap. Met de gekleurde 'zwemnoodles' (staven van foam) wordt hard mee geklapt op de maat van de muziek.

Geplaatst op donderdag 10 juni 2021

Nationale Balkon Beweegdag bij LangedaelOp de knieën, op de schouders, op de benen en op tafel. Enthousiast volgen tientallen bewoners, vrijwilligers, mantelzorgers en personeel de bewegingen van Beweegmakelaar Maria Mekes van de gemeente Vaals en beweegcoach Hannelore Notermans. Zij gaven vorige week vrijdag bij Zorgcentrum Langedael in Vaals trommelgym vanwege de Nationale Balkon Beweegdag, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds.

Een enkeling doet mee vanaf het balkon, maar de meesten kozen toch voor het gezellige en zonnige terras. Waarschijnlijk was het getrommel goed te horen, want tijdens de driekwartier trommelgym stroomde het terras alleen maar voller en voller met nieuwsgierige bewoners die ook meteen staven in de hand kregen en mee deden.

En dat is precies waar het tijdens de Nationale Balkon Beweegdag om draait: op één dag zoveel mogelijk ouderen in het hele land in beweging brengen en een gezellig, positief moment laten beleven op hun balkon, in de tuin of op het terras.