Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Vanaf zaterdag sneltest mogelijk in Vaals

Vanaf komende zaterdag kun je in Vaals een corona-sneltest laten afnemen.

Geplaatst op donderdag 15 april 2021

Het bedrijf ArboPro uit Kerkrade plaatst een sneltestlocatie nabij de Beemderlaan, in de Prof. von Kármánstraat (achterkant Lidl). Op de testlocatie kunnen zowel antigeen sneltesten als PCR-testen gedaan worden.

De uitslag van de test wordt binnen een uur via e-mail toegestuurd, inclusief het benodigde bewijs dat voldoet aan de eisen van de Duitse overheid. Particulieren betalen 24,95 euro voor de antigeen sneltest. Voor inwoners met een Nederlandse werkgever is de antigeen sneltest zelfs gratis. ArboPro heeft namelijk een accreditatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en kan de antigeen sneltest (zowel preventief als bij klachten) daarom voor werknemers gratis aanbieden.

Afspraak inplannen

Een afspraak inplannen voor een zakelijke sneltest (dus voor inwoners met een Nederlandse werkgever) kan nu al. Voor het maken van een afspraak verwijzen we u door naar www.arbopro.nl/coronatesten. Op die website is ook meer informatie te vinden over de werkwijze, reisverklaring en verschillende testen.

De gemeente heeft geen invloed op de testmogelijkheden, kosten van de test en de testmomenten. Zo kan ArboPro bij weinig interesse zelf besluiten om de testlocatie te sluiten en bij veel interesse juist besluiten om op te schalen. De gemeente Vaals heeft wel nog de vraag uitstaan of het mogelijk is om de kosten voor de sneltest voor particulieren door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te vergoeden, waardoor deze ook gratis aangeboden zou kunnen worden.

Andere mogelijkheden

Sinds het invoeren van de nieuwe regelgeving onderzoekt de gemeente Vaals op welke manier inwoners eenvoudiger aan een sneltest kunnen komen. Behalve het faciliteren van de commerciële testlocatie die vanaf zaterdag in Vaals staat, kijkt de gemeente nog naar andere mogelijkheden. Een uitzonderingspositie voor inwoners van de gemeente Vaals lijkt geen mogelijkheid. Wel wordt nog de optie bekeken of Nederlanders ook van een van de vele testlocaties in Aken gebruik kunnen maken, zonder dat dit tot problemen leidt bij een politiecontrole.