Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Carnaval 2021: thuis, klein en online

Carnaval kan dit jaar niet doorgaan zoals we gewend zijn. Dat is jammer, maar nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Geplaatst op woensdag 10 februari 2021

We roepen iedereen op om carnaval dit jaar op een alternatieve manier te vieren. Houd je daarbij aan de geldende maatregelen van de Rijksoverheid. Blijf zo veel mogelijk thuis en ontmoet zo min mogelijk mensen. En kijk bijvoorbeeld naar carnavalsuitzendingen op lokale en regionale zenders als 3Heuvelland en L1, of neem deel aan online carnavalsactiviteiten.

Regels

In Zuid-Limburg hebben de 16 burgemeesters afspraken gemaakt om besmettingen ook tijdens de carnavalsdagen te voorkomen en reisbewegingen te beperken. Uiteraard gelden tijdens carnaval de maatregelen van de Rijksoverheid, maar aanvullend daarop zijn er nog een aantal extra maatregelen genomen voor de periode van 11 tot en met 17 februari.

Concreet betekent dit dat tijdens carnaval de volgende afspraken gelden.

  • Een verbod op het in de openbare ruimte nuttigen en geopend bij zich dragen van alcohol binnen de gehele gemeente Vaals. In de kern Vaals geldt dat verbod overigens al sinds 2008, dus dit besluit is vooral een uitbreiding van het aangewezen gebied naar het hele grondgebied van de gemeente.
  • Het ten gehore brengen van muziek via geluidsapparatuur in de openbare ruimte en op een terras van een horecazaak is verboden.
  • Overtreding van deze regels heeft tot gevolg dat zonder waarschuwing tot een boete wordt overgegaan of zelfs besloten kan worden een zaak te sluiten.

We doen hierbij nogmaals de dringende oproep om niet de randen van de regels op te zoeken en carnaval thuis, klein en online te vieren.