Nieuw horecaplatform Vaals van start

Vandaag is een nieuw horecaplatform voor de gemeente Vaals gelanceerd.

Geplaatst op dinsdag 2 februari 2021

Thuis uit eten in VaalsOp de website www.thuisuiteteninvaals.nl is een overzicht te zien van horecazaken in de gemeente Vaals waar eten besteld kan worden om af te halen of te laten bezorgen. De gemeente Vaals faciliteert en promoot het platform en stimuleert inwoners daarmee om eten bij lokale horecazaken te bestellen.

De horeca wordt hard getroffen door de coronacrisis. Met het faciliteren van het horecaplatform wil de gemeente Vaals haar horecaondernemers de helpende hand toesteken. Met het platform kunnen de mogelijkheden die er voor horecazaken nog wel zijn (afhalen/bezorgen van maaltijden) benut worden. Horecaondernemers kunnen bij de gemeente aangeven dat ze vermeld willen worden op www.thuisuiteteninvaals.nl. Op het platform kan vervolgens meer informatie gevonden worden over de bestelmogelijkheden van de horecazaak.

Bestelpagina

Behalve een platform met een overzicht van horecazaken met een bestelmogelijkheid biedt de gemeente ook ondersteuning aan voor ondernemers die nog geen online bestelmogelijkheid hebben. De gemeente bemiddelt tussen de ondernemer en de aanbieder van een tool waarmee eenvoudig een bestelpagina opgezet kan worden. Daarvoor is een aanbieder gezocht (en gevonden) die zo’n tool provisievrij aanbiedt. Normaal gesproken moet de ondernemer namelijk per bestelling een percentage afdragen.

Hotel Restaurant Vijlerhof in Vijlen is de eerste zaak waarbij de bestelpagina reeds volledig operationeel is. Daardoor kan bij Vijlerhof nu al eenvoudig online besteld en afgerekend worden. 

Gemeenteraad

Het initiatief voor het horecaplatform was een gezamenlijk voorstel van bijna alle politieke partijen tijdens de gemeenteraadsvergadering van december. De afgelopen periode is eerst de behoefte aan een dergelijk platform onder de horecaondernemers gepeild. Toen hier belangstelling voor bleek te zijn is de gemeente op zoek gegaan naar een manier om het platform vorm te geven. Aan de hand van twee informatiebijeenkomsten met horecaondernemers is de definitieve invulling in de vorm van www.thuisuiteteninvaals.nl tot stand gekomen.

Op dit moment staan zes horecaondernemers op de website vermeld. De verwachting is dat de komende tijd meer horecazaken aansluiten.

Verheugd

Wethouder Jean-Paul Kompier (Economie en Ondernemerschap) is opgetogen over het nieuwe platform: “De politiek laat zien dat ze graag wil meedenken hoe we als gemeente de horeca in deze moeilijke tijd kunnen ondersteunen. Ik ben verheugd dat we de ondernemers op deze manier in een behoefte kunnen voorzien. We hopen dat zoveel mogelijk ondernemers aanhaken. In de toekomst kan het platform wellicht nog uitgebreid worden naar ondernemers in de retail en dienstensector.”