Eerste stappen gezet richting woningbouw Von Clermontpark

De firma Laudy Vastgoedontwikkeling uit Sittard gaat onderzoeken of het haalbaar is om in het Von Clermontpark (tussen het Prins Willem Alexanderplein en de Sneeuwberglaan) in Vaals een mix van appartementen en grondgebonden koopwoningen te bouwen.

Geplaatst op woensdag 25 november 2020

Daarnaast gaat het bedrijf onderzoeken of een nieuwe maatschappelijke accommodatie haalbaar is op de hoek Beemderlaan/Sneeuwberglaan, waar nu nog het (voormalige) Van Houten-gebouw staat.

Het Von Clermontpark is een belangrijke locatie voor woningbouw in Vaals. Het gaat om de langgerekte groene strook achter de vijver in het park en om het Van Houten-gebouw met bijbehorende grond, met een totale oppervlakte van zo’n 9.500 m2. In het verleden was ontwikkeling van deze bouwlocatie vooral gericht op studentenwoningen, maar de gemeenteraad geeft naar aanleiding van het woonbehoefteonderzoek uit 2019 de voorkeur aan een mix van woonruimtes voor verschillende doelgroepen. In de plannen van Laudy zijn geen studentenwoningen voorzien.

Er zijn meerdere ontwikkellaars geïnteresseerd om te bouwen in het Von Clermontpark. Deze ontwikkellaars vragen allemaal om exclusiviteit om de haalbaarheid van hun plannen te onderzoeken, zodat ze niet het risico lopen om veel geld aan onderzoekskosten kwijt te zijn en een andere partij vervolgens mag gaan bouwen. Deze exclusiviteit is nu door het college van burgemeester en wethouders aan Laudy verleend.

Daarmee worden de eerste stappen gezet richting het invullen van het Von Clermontpark. Wethouder John Coenen (Wonen) is daar blij mee: “Wij hopen dat we met dit project een mooie ontwikkeling voor de toekomst van Vaals kunnen aanzetten. Zover is het nog niet, er moet nog heel wat gebeuren. Maar het begin is er!”