Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Terugkijktip: ‘Hier is mijn vaderland’ over Vaals

Vorige week stond de gemeente Vaals centraal in de tv-serie ‘Hier is mijn vaderland’ van L1.

Geplaatst op dinsdag 20 oktober 2020

In ‘Hier is mijn vaderland’ speelt iedere aflevering een andere Limburgse gemeente de hoofdrol. Er is gekozen voor kleinere gemeenten, waar dorpskernen meestal nog een hechte gemeenschap vormen. Daarbij was het uitgangspunt vooral dat in die gemeenten veel afwisseling is te vinden op het gebied van cultuur, verenigingsleven, opmerkelijke initiatieven, jong talent, muzikale items en het ‘eigene’. Ook de dialecten spelen een belangrijke rol.

In de uitzending over de gemeente Vaals praat presentatrice Fabienne Nijsten onder andere met Jo Kern, Jos Delamboy, Monique Junggeburt, John Bröcheler en oud-burgemeester Reg van Loo. Tussendoor komen beelden van Vaals, Vijlen, Lemiers en Holset voorbij. Verspreid over een jaar zijn opnames gemaakt van onder andere Kasteel Bloemendal, De Kopermolen, het Drielandenpunt, Museum Vaals, de Sint-Catharinakapel in Lemiers en tijdens evenementen zoals de viering van 75 jaar bevrijding.

De 25 minuten durende uitzending over de gemeente Vaals terugkijken kan via de website van L1.