Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Uitreiking eerste Peuter Beweegbox bij Peuteropvang Olleke Bolleke

Kinderdagverblijf Olleke Bolleke in Vijlen mocht de eerste Peuter Beweegbox in ontvangst nemen van wethouder Paul de Graauw.

Geplaatst op donderdag 1 oktober 2020

Zij ontvingen een box waar alles in zit om genoeg beweegtussendoortjes te doen met de jongste kinderen op de kinderopvang en peuterspeelzalen. Want bewegen is juist in deze coronatijd extra belangrijk voor kinderen.

De gevolgen van de coronamaatregelen zijn namelijk ook zichtbaar in het leefstijlgedrag van kinderen. Dat blijkt uit de COLC-studie die door COACH in het MUMC+ werd gedaan. Daarin is te zien dat kinderen door de coronamaatregelen minder vaak aan de beweegnorm van 60 minuten bewegen per dag voldoen. Maar ook voor corona, zagen we dat kinderen lang niet altijd een uur per dag bewegen halen.

Uitreiking eerste Peuter Beweegbox bij Peuteropvang Olleke Bolleke Daarom staken JOGG Heuvelland & Maastricht, Rabobank, IKEA en Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht (SMPM) de handen ineen en ontwikkelden de Peuter Beweegbox. De box bevat een rad waaraan kinderen kunnen draaien en zo een beweegspel selecteren om te gaan doen. De spullen voor de spellen zitten allemaal in de box. Het zijn echt ‘beweegtussendoortjes’, ze kosten niet veel tijd! 

De box wordt de komende weken gelanceerd in het Heuvelland en Maastricht. De eerste boxen zijn inmiddels uitgereikt. Zo ook in Vaals door wethouder Paul de Graauw:  “Juist door te bewegen pikken jonge kinderen veel  bekwaamheden op die ze later kunnen gebruiken als ze echt gaan leren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan taal en ruimtelijk inzicht. Kinderen leren begrippen als boven, achter, links en rechts het beste door te bewegen. Hun motoriek vormt het fundament voor alle verdere ontwikkeling. Daarbij kan de peuter beweegbox een mooie aanvulling geven.”