Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Strooien vanwege hoge temperatuur

Wanneer het kwik boven 27 graden stijgt, rijdt een strooiwagen rond in de gemeente Vaals.

Geplaatst op dinsdag 4 augustus 2020

Vanwege de hoge buitentemperatuur kan in verschillende straten het asfalt smelten. Het strooizout moet dat tegenhouden. Aangezien er hoge temperaturen worden verwacht de komende dagen, zal de strooiwagen vaker rondrijden.

Het zachte asfalt kan makkelijk schade oplopen, zo kan bijvoorbeeld spoorvorming ontstaan. Om dat te voorkomen strooien we zout op het asfalt. Het strooizout neemt vocht op uit de buitenlucht en koelt daardoor het asfalt. Ook wordt het asfalt door het strooizout minder plakkerig.

Het kan gebeuren dat zout van de strooiwagen op uw auto terecht komt. Het strooizout is niet schadelijk. We adviseren u wel het zout met water van uw auto af te halen.