Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Verkoopovereenkomst Pastoerswei getekend; plan voor achttien seniorenwoningen

Vanochtend hebben burgemeester Leunessen, Eric Duits (Directeur BurgtBouw) en Ruud Potten (Directeur Projectontwikkeling BurgtBouw Zuid) de verkoopovereenkomst van Pastoerswei in Vaals ondertekend.

Geplaatst op donderdag 9 juli 2020

De Pastoerswei is het terrein aan de Lindenstraat naast de Sint-Paulskerk in Vaals. Projectontwikkelaar BurgtBouw Zuid uit Maastricht heeft plannen om op Pastoerswei achttien koopwoningen te bouwen. Ruud Potten: “Op de idyllische Pastoerswei zullen wij met een knipoog naar de rijke geschiedenis van Vaals achttien levensloopbestendige woningen bouwen. De indeling van de kavels van de woningen kenmerkt zich als een begijnhof. Hierbij zullen wij de historische bomen behouden waardoor het groene binnenhof direct een rijke groene uitstraling zal hebben.”

Grote belangstelling

Burgemeester Harry Leunessen en wethouder John Coenen (Wonen) zijn blij met de ontwikkeling van het terrein. Coenen: “De seniorenwoningen voorzien in een behoefte, zoals ook blijkt uit het recente lokale woonbehoefte-onderzoek.” Dat blijkt ook wel uit de interesse voor het project. Potten: “Na een publicatie in de regionale krant vorige week hebben zich al velen geïnteresseerden gemeld, waarvan het overgrote deel uit Vaals zelf komt.”

Doorstroom

Een goede ontwikkeling wat betreft burgemeester Leunessen. “Deze seniorenwoningen zorgen voor doorstroom op de woningmarkt van Vaals. Doordat senioren uit Vaals naar deze nieuwe woningen verhuizen, maken zij ruimte voor starters en jongeren uit Vaals”, aldus Leunessen. “Daarnaast zijn we ook heel blij met de kwalitatieve opwaardering van dit terrein. Het is belangrijk dat het past binnen de historische omgeving.”

BurgtBouw Zuid gaat nu aan de slag met de verdere ontwikkeling van het plan: “Na uitwerking van de bouwplannen, bestemmingswijziging en vergunningverlening beogen wij in de tweede helft van volgend jaar met de bouw te starten. Een moment waar we samen met de gemeente Vaals naar uit kijken!”, besluit Potten.

Burgemeester Harry Leunessen, Eric Duits (r) en Ruud Potten (l) ondertekenen de verkoopovereenkomst Pastoerswei. Op de achtergrond gemeentesecretaris John Bertram (l) en wethouder John Coenen (r).