Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Weekmarkt Vaals vanaf dinsdag weer opgestart

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is de weekmarkt in Vaals twee maanden vervangen door dagelijkse standplaatsen. Nu de maatregelen versoepeld worden, gaat ook de weekmarkt vanaf dinsdag (19 mei) weer plaatsvinden.

Geplaatst op vrijdag 15 mei 2020

Zoals gebruikelijk vindt de weekmarkt plaats rondom het gemeentehuis. Om meer ruimte te creëren voor brede gangpaden komen er ook een aantal marktkramen op het Prins Willem Alexanderplein te staan. Dit zijn de marktkramen die normaal gesproken op het middengedeelte van het Von Clermontplein staan.

Maatregelen

Anders dan normaal worden er maatregelen genomen zodat iedereen de anderhalve meter afstand kan houden. Dit houdt in dat marktbezoekers een looproute moeten volgen, om de bezoekersstromen te kunnen scheiden. Via pijlen op de grond zal de looprichting duidelijk worden aangegeven. Er worden toezichthouders ingezet die bezoekers helpen om deze looproute te volgen en om de afstand van 1,5 meter tot elkaar te houden. Daarnaast is het niet toegestaan om eten en drinken op de markt zelf te nuttigen.

Om de bezoekersstromen te kunnen regelen, is de markt alleen via bepaalde toegangspunten te bereiken. De ingang van de markt is via de Tyrellsestraat (van de kant van de Zeeman) of via het Von Clermontplein (tegenover Galerie de Gau). De markt verlaten kan via het Koningin Julianaplein of de Tyrellsestraat.

Verantwoordelijkheid

Hierbij doen we een groot beroep op de verantwoordelijkheid van alle marktbezoekers: houd u aan de looproutes en volg de aanwijzingen van de toezichthouders op. Het slagen van de weekmarkt hangt volledig af van het gedrag van de bezoekers. Worden de regels niet nageleefd, dan kan dat betekenen dat de weekmarkt weer moet stoppen.

Laten we er samen voor zorgen dat de weekmarkt op een goede, veilige en verstandige manier gecontinueerd kan worden.