Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Belastingaanslag gemeente en waterschap 2020

In de tweede helft van februari ontvangt u de belastingaanslag voor 2020. Dit is een aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen. Heeft u een account op MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u het aanslagbiljet online in uw Berichtenbox.

Geplaatst op dinsdag 4 februari 2020

U ontvangt de belastingaanslag van BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. Onze gemeente werkt op het gebied van belastingen in BsGW samen met nog 27 andere Limburgse gemeenten en Waterschap Limburg.

Regel het online

Uw persoonlijke belastingzaken regelt u snel en gemakkelijk op uw persoonlijke pagina op www.bsgw.nl. Daar logt u in met uw DigiD. U heeft op uw persoonlijke pagina onder andere de volgende mogelijkheden:

  • uw aanslagen raadplegen;
  • uw rekeningnummer wijzigen;
  • een machtiging afgeven;
  • een bezwaarschrift indienen;
  • het taxatieverslag inzien;
  • een kwijtschelding aanvragen;
  • een persoonlijke vraag stellen.

Vragen & antwoorden

Op www.bsgw.nl vindt u veel antwoorden op vragen over de gemeentelijke en waterschapsbelastingen. Wilt u liever telefonisch contact? Houd dan rekening met wachttijden of bel enkele dagen nadat u het aanslagbiljet heeft ontvangen. U heeft daarbij uw burgerservicenummer (BSN) nodig. Kijk voor meer informatie op www.bsgw.nl.

Lokale Lastenmeter

Om bewoners en ondernemers snel inzicht te bieden in de lokale heffingen in de gemeente Vaals is er een digitale lokale lastenmeter ontwikkeld. Via de Lokale Lastenmeter kunt u heel gemakkelijk uitrekenen wat uw lokale lasten als bewoner of ondernemer in Vaals zijn. U kunt uw uitkomsten ook vergelijken met andere gemeenten. De Lokale Lastenmeter is te raadplegen via vaals.lokalelastenmeter.nl. Voor meer informatie over de diverse gemeentelijke belastingen verwijzen wij u graag door naar de BsGW in Roermond.