Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Home-Start Heuvelland zoekt opvoed-vrijwilligers in de gemeente Vaals

Bent u die enthousiaste man of vrouw die graag hulp wil bieden bij opvoedvragen?

Geplaatst op donderdag 30 januari 2020

Home-Start is er voor ouders die steun kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun kinderen (0 – 17 jaar). Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, helpt ouders door te luisteren, tips te geven en ze meer vertrouwen te geven in de opvoeding. Alledaagse problemen blijven zo klein en groeien niet uit tot grotere problemen.

De heuvellandgemeenten Vaals, Valkenburg a/d Geul, Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem gaan het Home-Start programma uitvoeren. Daarvoor zoekt Home-Start Heuvelland vrijwilligers in o.a. de gemeente Vaals.

Word ook Home- Start vrijwilliger!

Home-Start is een programma voor opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen. Vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met kinderen van 0 – 17 jaar. De vrijwilligers hebben ervaring met opvoeden. Ook hebben ze een training gevolgd om te leren hoe ze ouders goed kunnen helpen. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.

Het doel is om kleine vragen klein te houden en niet te laten uitgroeien tot grote problemen. De gezinnen geven zelf aan op welke gebieden ze steun wensen: hun vragen staan centraal.

Wie zoeken wij?

Enthousiaste mannen en vrouwen die ervaring hebben met opvoeden en hun ervaring willen delen, tijd hebben om te luisteren en nieuwe ervaringen met collega-vrijwilligers willen delen, zijn van harte welkom als vrijwilliger bij Home-Start.

Als u zich herkent in de volgende vragen, dan is vrijwilliger worden bij Home-Start misschien iets voor u:

 • Heeft u ervaring met kinderen en/of opvoeden?
 • Bent u een dagdeel per week beschikbaar, gedurende minimaal een jaar?
 • Kunt u zich goed verplaatsen in een ander en goed luisteren?

Wat biedt Home-Start aan vrijwilligers?

 • Boeiend vrijwilligerswerk
 • Professionele ondersteuning
 • Eerst maken we kennis in een gesprek. Daarna volgt u een cursus. De cursus traint u in de werkwijze van Home-Start. U maakt ook kennis met ander vrijwilligers.
 • Daarna wordt u aan een gezin gekoppeld.
 • Uw onkosten worden vergoed.
 • De coördinatoren bieden u begeleiding en met vragen kunt u bij hen terecht.
 • U wordt ondersteund met leuke en leerzame activiteiten.

Hoe meld ik mij aan?

Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van de coördinatoren:

 • Tamara Luiken  tel.nr: 0621702427 email:  tamara.luiken@trajekt.nl of
 • Heleen Langeveld tel. nr.: 0615004839 email: heleen.langeveld@trajekt.nl

Meer over Home-Start Nederland

Home-start Nederland is een groeiende en enthousiaste organisatie waarvoor inmiddels ruim 2500 vrijwilligers werkzaam zijn in ongeveer 130 gemeenten. Per jaar worden landelijk meer dan 3000 gezinnen ondersteund door Home-Start. Home-Start is ontstaan in Engeland en wordt inmiddels in ruim 20 landen over de wereld aangeboden.

www.home-start.nl