Heb jij een idee voor je buurt? Doe mee met Kern met Pit 2020

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren.

Geplaatst op maandag 30 september 2019

Wil jij een speeltuin aanleggen in je buurt, een educatieve app ontwikkelen over de lokale historie of een klusschuur voor de buurt maken? Kern met Pit helpt je hierbij! Lukt het binnen 1 jaar? Dan krijg je 1.000 euro en het Kern met Pit-predicaat.

Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal Kern met Pit-deelnemer, dan opent dat direct deuren bij gemeenten en andere organisaties. Het hele jaar staan we voor je klaar met tips, advies en contacten in ons netwerk. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. En heb je bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag? Ingenieursbureau Arcadis zorgt voor een oplossing.

Je ontvangt het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project als je buurtinitiatief binnen een jaar is afgerond.

Samenwerken met dorps- of buurtgenoten

Om mee te doen aan Kern met Pit, moet je samenwerken met dorps- of buurtgenoten. Je groep bestaat dus bijvoorbeeld uit mensen die in één buurt, wijk of dorp wonen of die op een andere manier een samenhangende groep vormen, zoals ouders van kinderen van een school of leden van een sportvereniging. Er moet dus een zekerheid zijn dat het initiatief draagvlak heeft in de eigen omgeving.

Prijzen

Als het lukt om binnen een jaar het project te realiseren, ontvang je het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro. Maar er is meer! Per provincie kiezen we een trofeewinnaar en deze twaalf trofeewinnaars dingen weer mee naar de Gouden Pit ter waarde van maar liefst 3.000 euro.

Kijk voor meer informatie op www.kernmetpit.nl