Word vrijwilliger bij Leergeld Maastricht & Heuvelland!

Leergeld Maastricht & Heuvelland is een vrijwilligersorganisatie die op alle vlakken versterking kan gebruiken.

Geplaatst op vrijdag 6 september 2019

Wat doet Leergeld Maastricht & Heuvelland?

Leergeld Maastricht & Heuvelland wil dat alle kinderen mee kunnen doen aan het leven in de maatschappij en op school. Deze organisatie ondersteunt ouders/verzorgers met een inkomen van maximaal 110% van de bijstandsnorm bij aanvragen voor sport, cultuur, onderwijs en welzijn. Leergeld heeft zelf middelen beschikbaar voor onderwijs en welzijn. Aanvragen voor sport en cultuur worden door hun behandeld en dan doorgestuurd naar het Jeugd Fonds Sport en Cultuur. Zij betalen de rekening van de sportclub of culturele activiteit. Leergeld werkt samen met nog meer organisaties. Daar horen ouders  /verzorgers tijdens het huisbezoek meer over.

Wie zoekt Leergeld Maastricht & Heuvelland?

Administratie

Leergeld zoekt met name vrijwilligers die administratieve taken op zich kunnen nemen. Om dat werk goed te kunnen doen is het belangrijk dat u:

  • goede computervaardigheden heeft,
  • accuraat bent en
  • goed met anderen kunt samenwerken.

Intermediair

Hiernaast zoekt Leergeld mensen met mensenkennis die kunnen optreden als intermediair. De intermediairs dragen zorg voor de vele huisbezoeken die jaarlijks afgelegd  worden, inclusief de rapportage daarvan. Voor deze mooie en verantwoordelijke taak zijn goede communicatieve eigenschappen van groot belang.

Contact

Ook al heeft u maar een paar uur per week ter beschikking, de kans is groot dat u de organisatie goed kunt helpen. Neem gerust contact op met het kantoor van Leergeld voor nadere informatie: info@maastrichtenheuvelland.leergeld.nl