Vaals viert 75 jaar bevrijding met Umbrella Parade en dixieland jazzbands

In Zuid-Limburg vieren we in 2019 het 75-jarig jubileum van onze vrijheid.

Geplaatst op donderdag 29 augustus 2019

In samenwerking met de gemeenschap worden er in het weekend van 21 en 22 september in Vaals onder de noemer Vaals Vrij evenementen georganiseerd om 75 jaar vrijheid te herinneren, bespreken en te vieren. In de aanloop naar de feestelijkheden lichten we iedere week een deel van het programma toe. Deze week: de Umbrella Parade met dixieland jazzbands door het centrum van Vaals.

Op zondagmiddag 22 september zal er een kleurrijke stoet door het centrum van Vaals trekken. Alle kinderen uit de gemeente Vaals worden opgeroepen een paraplu te versieren en mee te lopen in de kleurrijke Umbrella Parade. De drie mooist versierde paraplu’s door basisschoolkinderen krijgen een prijs (respectievelijk €100, €75, €50). Uiteraard mogen ook volwassenen deelnemen met een versierde paraplu (loop bijvoorbeeld mee met uw carnavalsgroep)!

Om 14.00 uur vertrekt de stoet vanaf het Bloemendalpark (ter hoogte van zorgcentrum Langedael). De parade loopt vervolgens via de Bloemendalstraat, Sjwats Jris, Maastrichterlaan, Kerkstraat, Lindenstraat, Koperstraat, Maastrichterlaan, Tyrellsestraat naar het Von Clermontplein. In de stoet zullen ook 1 of meerdere legervoertuigen meerijden.

Op het Von Clermontplein is het al vanaf 12.00 uur feest, met dans en livemuziek van Altena Jazzband, Papa Dré’s Dixie Paraders, The Urang Utans en de Böhmerwaldkapel. Er zal een bar op het plein aanwezig zijn en foodtrucks zorgen voor smakelijke hapjes. De prijsuitreiking van de mooist versierde paraplu’s is rond 17.00 uur.

Dixieland jazzbands en Umbrella Parade
Zondag 22 september
Centrum Vaals

Liberation Vaals wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Turbine, ‘Samen Vaals’, Koninklijke Horeca Nederland afd. Vaals en het Cultuurfonds Vaals.