Vaals viert 75 jaar bevrijding met gratis theaterconcert

Vaals viert 75 jaar bevrijding met gratis theaterconcert (met Suzan Seegers). In Zuid-Limburg vieren we in 2019 het 75-jarig jubileum van onze vrijheid: 75 jaar Liberation.

Geplaatst op maandag 19 augustus 2019

In samenwerking met de gemeenschap worden er in het weekend van 21 en 22 september in Vaals onder de noemer Vaals Vrij evenementen georganiseerd om 75 jaar vrijheid te herinneren, bespreken en te vieren. In de komende weken lichten we iedere week een deel van het programma toe. Deze week: het theaterconcert op zaterdag 21 september.

Op zaterdag 21 september om 20.00 uur wordt op het Von Clermontplein het indrukwekkende theaterconcert ‘In het zicht van de vrijheid’ in de openlucht opgevoerd. ‘In het zicht van de vrijheid’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de laatste uren van de twee verzetshelden Francotte en Coenen. Op de avond van 5 september 1944 arresteren de Duitsers twee jonge verzetsmensen, Joep Francotte (23) uit Vaals en Sjeng Coenen (29) uit Simpelveld. ’s Nachts worden de twee op de Cauberg doodgeschoten. Het theaterconcert bevat muziek, zang en een verhalenverteller, uitgevoerd door niet de minste namen. Zo zijn Suzan Seegers, Lien Haegeman, Pascal Pittie en Vincent Kusters solisten en is Rufus Hegeman de verteller. Regie is in handen van Sybrand van der Werf en Frenk Rouschop is de dirigent.

Jos Frusch schreef deze productie speciaal in het kader van 75 jaar bevrijding van Limburg. Het theaterconcert bevat liederen van koren, instrumentale voor- en tussenspelen en verbindende teksten. De muziekkeuze is divers: van madrigaal tot chanson, van protestlied tot aria en duet.

Theaterconcert ‘In het zicht van de vrijheid’;
Zaterdag 21 september;
Von Clermontplein Vaals;
20.00 uur.

‘In het zicht van de vrijheid’ is net als alle andere festiviteiten rondom Vaals Vrij gratis toegankelijk!

Vaals Vrij wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Turbine, ‘Samen Vaals’, Koninklijke Horeca Nederland afd. Vaals en het Cultuurfonds Vaals.