Toerversie Amstel Gold Race bij u in de buurt

In het (paas)weekend van 19 t/m 21 april vindt het jaarlijkse Amstel Gold Race weekend plaats. Op zaterdag 20 april komen vele wielerliefhebbers naar Zuid-Limburg om deel te nemen aan de Toerversie Amstel Gold Race. Tevens vindt er op zondag 21 april niet alleen een heren- maar ook een dameswedstrijd plaats. De route van de heren doet ook de gemeente Vaals aan.

Geplaatst op vrijdag 12 april 2019

We zijn ons ervan bewust dat dit ook hinder voor de omwonenden met zich mee brengt en treffen diverse maatregelen om dit zoveel mogelijk te beperken . Zo worden deelnemers gewezen op reglementen en zijn er tientallen motoren op het parcours om de deelnemers te controleren. De deelnemers dienen zich bij een toertocht immers aan de verkeersregels te houden!

Wat u zelf kunt doen als deelnemers zich niet aan de regels houden

Mochten er deelnemers (herkenbaar aan hun stuurbordje en rugnummer) zijn, welke zich ernstig misdragen, noteer dan alstublieft hun deelnamenummer en geef dit aan de organisatie door via info@amstelgoldrace.nl met een duidelijke omschrijving van het voorval. Zeer ernstige voorvallen kunnen leiden tot uitsluiting voor komende edities.

De geplande route door Vaals

 • Camerig
 • Toeristenweg
 • Zevenwegenweg
 • Groeneweg
 • Pannisbergweg
 • Vijlenstraat
 • Vijlenberg
 • Vaalsbroek
 • Eschberg
 • Nieuwe Hertogenweg
 • Drielandenpunt Nieuwe Hertogenweg

Voor de volledige route verwijzen wij u naar www.amstelgoldrace.nl

Veiligheidsvoorschriften voor omwonenden

Deelnemende fietsers in deze wedstrijd rijden met een enorme snelheid, daarom proberen we een optimale veiligheid te waarborgen tijdens de duur van de doorkomst(en). Wij hebben hierbij uw hulp hard nodig en vragen u dan ook vriendelijk om onderstaande veiligheidsvoorschriften in acht te nemen:

 • Laat a.u.b. geen huisdieren loslopen in de omgeving van uw pand;
 • Waarschuw spelende kinderen;
 • Wilt u zo vriendelijk zijn om uw voertuig niet op de weg te parkeren;
 • Mocht u onverhoopt, met welk vervoermiddel dan ook, toch van huis moeten, neem dan altijd de door de renners te volgen richting. Blijf achter de bezemwagen (bezems en groene vlag), neem afstand in acht, matig uw snelheid en verlaat het parcours zo vlug mogelijk op het eerstvolgende kruispunt;
 • Als een groep wielrenners nadert, stop dan onmiddellijk en wijk uit naar de zijkant van de weg;
 • Volg a.u.b. de richtlijnen die u op de kruispunten door politie, bevoegde personen of verkeersregelaars worden gegeven.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de organisatie van de Amstel Gold Race via info@amstelgoldrace.nl of 088-4343247.

Wij hopen u natuurlijk aan het parcours te zien! Alvast hartelijk dank voor uw sportieve medewerking.