Uitbreiding proef met PMD-haken

Uitbreiding proef met PMD-haken langs Maastrichterlaan en Rijksweg.

Geplaatst op vrijdag 5 april 2019

De gemeente Vaals breidt in samenwerking met Rd4 een proef met haken uit waaraan tijdens inzameldagen PMD-zakken gehangen kunnen worden uit. Eind vorig jaar werd gestart met een proef met de PMD-haken in de Prins Bernhardstraat. Die proef wordt nu uitgebreid naar de Maastrichterlaan in Vaals en de Rijksweg in de kern van Lemiers.

Vanaf maandag 8 april wordt gestart met de inzameling van de PMD-zakken aan de haakjes. Tot die datum worden de haken aan verschillende lantaarnpalen langs de wegen opgehangen. De haken moeten er voor zorgen dat de zakken minder gevoelig zijn voor wegwaaien en dieren die de zakken kapot trekken. In andere gemeenten worden de haken al succesvol gebruikt: de overlast door rondslingerende zakken en de tijd en geld die het opruimen hiervan kosten is door de haken verminderd.