Uw medewerking gevraagd voor een geslaagde Volta Limburg Classic

Op zaterdag 6 april wordt de 46e editie van de Volta Limburg Classic gereden. Sinds 2017 wordt er naast de herenkoers ook een dameskoers gereden. Net als de heren zullen ook de dames starten en finishen in de Diepstraat te Eijsden. Het parcours verloopt tussen 14.40 en 16.00 uur door de gemeente Vaals. Om een optimale veiligheid te waarborgen, vragen wij uw medewerking op een aantal punten.

Geplaatst op donderdag 28 maart 2019

Peloton meer kilometers door Vaals

Het parcours van de heren is aangepast, waardoor het peloton meer kilometers door de gemeente Vaals zal rijden. Het peloton zal na de eerste ronde van 90 km, 30 km richting een eerste beklimming van de Camerig worden gereden. Vanaf de afdaling richting Vaalsbroek worden er drie rondes van 10 kilometer gereden via o.a. Raren, Wolfhaag, beklimming van het Drielandenpunt via de Belgische zijde en de afdaling richting Vaals. Op de top van iedere beklimming zijn punten te verdienen voor het Rabobank bergklassement. Na de lokale ronden in de gemeente Vaals wordt er  40 km via Vijlen, Mechelen, de beklimming van de Gulperberg en diverse kernen van de gemeente Eijsden Margraten richting de finishlijn in de Diepstraat te Eijsden gekoerst. Voor het volledige parcours verwijzen wij u graag naar www.voltalimburgclassic.nl

Woont u aan het parcours van de Volta Limburg Classic?

Om een optimale veiligheid te waarborgen tijdens de duur van de doorkomst zullen de wegen per doorkomst tijdelijk 10 minuten afgesloten worden voor verkeer. Daarnaast vragen wij uw medewerking op de volgende punten:

  • Laat op de weg geen voertuigen geparkeerd staan;
  • Mocht u onverhoopt, met welk vervoermiddel dan ook, toch van huis moeten, neem dan altijd de door de renners te volgen richting. Blijf achter de renners, neem afstand in acht, matig uw snelheid en verlaat het parcours zo vlug mogelijk op het eerstvolgende kruispunt;
  • Als een groep renners nadert, stop dan onmiddellijk en wijk uit naar de zijkant van de weg;
  • Volg s.v.p. de richtlijnen die u op de kruispunten door politie, bevoegde personen of verkeersregelaars worden gegeven;
  • Laat s.v.p. geen huisdieren loslopen in de omgeving van uw pand;
  • Wees attent op spelende kinderen.

Speciaal aan de inwoners van de volgende plaatsen en wonende aan de daarbij genoemde straten vragen wij heel nadrukkelijk uw auto’s op zaterdagmiddag 6 april tussen 14.00uur en 16.00uur niet op straat te parkeren:

  • Rarenderstraat
  • Meelenbroekerweg
  • Wolfhaag
  • Schuttebergseweg

Wij vertrouwen op uw medewerking. De Volta Limburg Classic heeft in de loop der jaren een goede naam  opgebouwd. Mede dankzij uw medewerking lukt het dit jaar ook weer om de Volta Limburg Classic tot een succes te maken.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.voltalimburgclassic.nl of kunt u contact opnemen middels info@voltalimburgclassic.nl of 043-2030015.