Waardering voor vrijwilligers en mantelzorgers

Voor vrijwilligers en mantelzorgers organiseerde de vrijwilligerscentrale van de gemeente Vaals op zondag 17 maart een brunch in Kasteel Vaalsbroek.

Geplaatst op vrijdag 22 maart 2019

De regen, hagel en zware windstoten van de laatste dagen weerhielden de vrijwilligers en mantelzorgers er niet van om hiervoor naar Kasteel Vaalsbroek te trekken. Ze werden in een overvolle Morettizaal verwelkomd door wethouder Paul de Graauw. Samen met burgemeester Reg van Loo deelde hij een roos uit aan de aanwezigen. Hiermee benadrukten ze het belang van vrijwilligerswerk en mantelzorg.

Mantelzorgprijs 2019

MantelzorgprijsNa het ludieke optreden van Harrie Sjlangen (alias voor Roger Lataster) reikte wethouder De Graauw de vrijwilligersprijs en de mantelzorgprijs uit.

De mantelzorgprijs 2019 ontving Laura Wirtz, een jonge mantelzorger uit de gemeente Vaals. Laura was zich nooit bewust van haar rol als mantelzorger.  Het Steunpunt Mantelzorg heeft Laura gevraagd om samen een programma op te zetten om zo aandacht te vragen voor jonge mantelzorgers. Ze heeft toegezegd om vanuit haar eigen ervaring te helpen. Chapeau!

Vrijwilligersprijs 2019

De Vrijwilligersprijs 2019 ontvingen de vrijwilligers van de ‘Hoeskamer va Viele’. De hoeskamer is sinds 14 april 2016 actief. Aanvankelijk organiseerden ze elke vrijdag een gezellige middag. In september 2016 werd daarnaast ook het internetcafé geopend. Elke dinsdag en donderdagmorgen kunnen hier mensen terecht die moeite hebben met hun digitale vaardigheden en het internet. Ook wordt elke eerste dinsdag van de maand gezellig samen gegeten. En geweldig initiatief!

Zangeres Lotte Walda, bekend van Nationale TV, sloot het officiële gedeelte van de brunch af. Hierna mochten de aanwezigen het kasteel verkennen en wandelen in de kasteeltuin. Er waren kaarsjes beschikbaar gesteld om in het mausoleum van Von Clermont te laten branden, ter nagedachtenis aan een dierbare. Bij terugkomst in het kasteel stond koffie en vlaai klaar. Na een gezellige zondagmiddagkoffie keerde iedereen weer huiswaarts. Het was een dag waar de deelnemers met veel plezier aan kunnen terugdenken.

Mantelzorg- en vrijwilligersbrunch

Een volle zaal met Harrie Sjlangen alias Roger Lataster