Ideeën festiviteiten 75 jaar bevrijding Vaals stromen binnen

In Zuid-Limburg vieren we in 2019 het 75-jarig jubileum van onze vrijheid: 75 jaar Liberation. Het merendeel van Nederland ziet het jaar 2020 als hét 75-jarig jubileum van de vrijheid. Men is zich er niet of nauwelijks van bewust dat Zuid-Limburg al een jaar eerder was bevrijd.

Geplaatst op dinsdag 22 januari 2019

De bevrijding in ’44 en de daaraan voorafgaande gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog kennen veel verhalen. Verhalen die voor altijd met ons verbonden zijn en deel uitmaken van onze culturele identiteit.

75 jaar Liberation willen we graag samen met ú vieren. Daarom willen we samen met u ideeën bespreken en activiteiten ontwikkelen om tot een mooie invulling te komen om 75 jaar vrijheid te herinneren, bespreken en te vieren. Een eerste oproep om ideeën aan te dragen om de bevrijding van de gemeente Vaals te vieren heeft een aantal mooie initiatieven opgeleverd. Tijdens een openbare bijeenkomst op donderdag 17 januari konden inwoners van de gemeente Vaals hun ideeën delen.

Denk mee!

Op 13 maart vindt de volgende bijeenkomst plaats. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en mee te denken. Meld u hiervoor wel even aan door een e-mail te sturen naar d.aretz@vaals.nl of neemt contact op via 043-3068582.