Draag uw ideeën aan voor fietstracé door gemeente Vaals

Als u een fietstracé binnen de gemeentegrenzen mag bedenken dat zowel voor inwoners van de gemeente Vaals voordeel biedt als toeristen de schoonheid van onze gemeente laat zien, hoe zou dat dan lopen?

Geplaatst op dinsdag 15 januari 2019

Het tracé dient te beginnen vanaf de gemeentegrens met Gulpen-Wittem en te eindigen bij de grens met Aken. Aanleiding vormt namelijk het gebrek aan draagvlak voor de voorziene route door Vaals van de Trambaanfietsroute, die van Maastricht tot Aken moet gaan lopen. De gemeente Vaals is uit de Trambaanfietsroute gestapt, maar wil graag van u horen of u ideeën of suggesties heeft voor een alternatief tracé binnen de gemeente Vaals dat aansluit op de Trambaanfietsroute.

Aan de route moeten zowel de fietsende inwoner als de toerist plezier hebben. Belangrijke voorwaarde is dat het tracé over bestaande wegen en paden loopt (waar mogelijk wel nog enige aanpassingen gedaan kunnen worden t.b.v. de fietser). U hoeft dus niet buiten de gebaande (fiets)paden te denken.

Heeft u een idee, stuur het dan vóór 1 februari 2019 met het onderwerp ‘Fietstracé Vaals’ naar info@vaals.nl of geef het af bij de balie van het gemeentehuis. Bedenk daarbij ook meteen een originele naam voor uw route. Heeft u nog vragen? Bel dan met de gemeente Vaals: 043-3068568.