Katzensprung Vaals feestelijk geopend

Het studentencomplex ‘Katzensprung’ is afgelopen dinsdag officieel geopend. Het project bestaat uit twee naast elkaar gelegen gebouwen met in totaal 460 studentenunits. Op dit moment zijn alle units verhuurd en is er zelfs een wachtlijst van Akense studenten.

Geplaatst op donderdag 29 november 2018

Opening KatzensprungDe feestelijke opening vond plaats in een stijlvol aangeklede tent bij het studentencomplex. De ongeveer 200 genodigden waren veelal uitgedost in Lederhosen, herdershoedjes en Dirndls, want het thema van de opening was ‘Schlagerfest’. De drielandenligging van Vaals kwam tot uiting in het buffet dat bestond uit het Nederlandse broodje beenham, de Belgische friet stoofvlees en Duitse Bockwurst. Als officiële opening van Katzensprung tapten de burgemeesters van Aken en Vaals samen met Toon Haverals van de Belgische projectontwikkelaar L.I.F.E. ieder een bier uit eigen land.

Burgemeester Reg van Loo benoemde in zijn toespraak vooral de geslaagde samenwerking tussen alle partijen; de buurtbewoners en ondernemers van Vaals, de projectontwikkelaar L.I.F.E. en Stadt Aken. De burgemeester van Aken, Marcel Philipp, liet in zijn toespraak weten dat Vaals niet onderdoet voor een studentenwijk in Aken. „We zijn trots op onze drielandenstad”, zei hij.

Als afsluiting van het officiële gedeelte werd een kunstobject onthuld dat in het water tussen beide gebouwen in staat. Daarna barstte de feestavond los met volop entertainment door de band ‘Wir Sind Spitze’ en spellen als bierpulsjoelen en wie is de beste jodelaar.

Opening Katzensprung