Proef met haakjes PMD-afval

De gemeente Vaals start in samenwerking met Rd4 een proef met haken waaraan tijdens inzameldagen PMD-zakken gehangen kunnen worden.

Geplaatst op maandag 29 oktober 2018

De PMD-haken zijn aan enkele lantaarnpalen in de Prins Bernhardstraat bevestigd en moeten er voor zorgen dat de zakken minder gevoelig zijn voor wegwaaien en dieren die de zakken kapot trekken. In andere gemeenten worden de haken al succesvol gebruikt: de overlast door rondslingerende zakken en de tijd en geld die het opruimen hiervan kosten is door de haken verminderd. De proef vindt plaatst in de Prins Bernhardstraat, omdat de proef mede is geïnitieerd op verzoek van een inwoner van de Prins Bernhardstraat.

De proef wordt in de gemeente Vaals in eerste instantie alleen in deze straat uitgevoerd en over een half jaar geëvalueerd. Op basis van de evaluatie wordt bekeken of de haken op meer plekken in Vaals worden opgehangen.