Woonruimte in Vaals te huur aanbieden voor studenten

Heeft u leegstaande woonruimte die u graag te huur wilt aanbieden aan studenten?

Geplaatst op vrijdag 13 juli 2018

Heeft u leegstaande woonruimte die u graag te huur wilt aanbieden aan studenten? Laat ons dit dat weten door een mail te sturen aan living@vaals.nl met onderstaande informatie. Wij zullen dan uw woonruimte presenteren op onze website www.wohnenundlebeninvaals.de.

Benodigde informatie

  • adres vd ruimte
  • beschrijving vd ruimte
  • huurprijs en eventueel bijkomende kosten (ook event. borgkosten)
  • aantal m2
  • het aantal studenten dat u onder wenst te brengen
  • per wanneer kunnen huurders hun intrek nemen
  • contactgegevens die openbaar gemaakt kunnen worden, waardoor de potentiele huurders op de ruimte kunnen reageren
  • foto’s in jpg (min. 3 max. 10)

De gemeente Vaals zal tijdens de inschrijvingsperiode (14-08 t/m 28-09 2018) een stand inrichten bij de RWTH. De uitgelezen kans om uw woonruimte onder de aandacht te brengen bij deze doelgroep.

Bestemmingsplan

Twijfelt u eraan of het geoorloofd is om studenten te huisvesten in uw leegstaande ruimte? Neem dan contact op met de sector Ruimte van de gemeente Vaals via info@vaals.nl.

Gemeente Vaals geen makelaarsfunctie

De gemeente Vaals biedt enkel de mogelijkheid aan uw woonruimte kenbaar te maken aan woningzoekende studenten. De verdere afhandeling (bezichtigingen, huurcontract afhandeling en dergelijke) dient u voor uw rekening te nemen.

Studenten met een niet EU nationaliteit & Verblijfsvergunning

Wij willen u erop attenderen dat een student uit Aken met een niet EU-nationaliteit die in Nederland (Vaals) wil wonen, altijd een verblijfsvergunning moet aanvragen bij de IND. Dit ongeacht of deze al een verblijfsvergunning heeft voor Duitsland of een ander EU land. Wij signaleren dat niet EU-burgers die in Aken studeren en (willen) wonen in Vaals, vaak geen verblijfsvergunning krijgen van de IND, veelal omdat studeren in het buitenland niet als geldig verblijfsdoel voor Nederland wordt gezien. Geadviseerd wordt om in elke individuele zaak contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in het land van herkomst of de IND (Immigratie en Naturalisatiedienst) om er zeker van te zijn dat de juiste weg wordt bewandeld.