Gratis voorleesboekje voor alle peuters in het Heuvelland

Feestelijke lancering van het eerste exemplaar met een gratis theatervoorstelling op vrijdag 22 juni 2018.

Geplaatst op vrijdag 15 juni 2018

Gratis voorleesboekje voor alle peuters in het Heuvelland en Maastricht

Feestelijke lancering van het eerste exemplaar met een gratis theatervoorstelling op vrijdag 22 juni 2018.

Vanaf deze zomer ontvangen alle dreumesen in de gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Maastricht  bij het 11-maandenconsult bij het consultatiebureau een voorleesboekje als presentje voor de eerste verjaardag. Het boekje ‘Wat doen Pim & Poes?’ richt zich op een gezonde leefstijl en stimuleert dus het drinken van water en het eten van fruit en groenten bij de kleintjes. Rabobank Maastricht en Omstreken heeft dit boekje voor een periode van vier jaar gefinancierd.

Jongeren op Gezond Gewicht

JOGG  Heuvelland en Maastricht werken door  middel van verschillende thema’s aan de bewustwording rondom eten, drinken en bewegen. JOGG stimuleert de gezonde leefstijl bij kinderen en hun omgeving. Samen met hun partners streeft JOGG naar een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is.

Theatervoorstelling voor peuters

Om dit mooie initiatief feestelijk te starten organiseren JOGG Heuvelland en JOGG Maastricht een theatervoorstelling voor de peuters van drie jaar en ouder. Op vrijdag 22 juni zijn alle peuters van Heuvelland en Maastricht uitgenodigd voor de voorstelling Zoet!; een educatieve kindervoorstelling waarin gezond eten en lekker eten centraal staat. Deze voorstelling start om 15:30 uur en vindt plaats in Theaterzaal Oos Heim, Clermontstraat 10 in Margraten. De voorstelling is gratis, maar u dient zich aan te melden via gezondheidsbevordering@ggdzl.nl