VO-Heuvellandleerlingen worden uitgedaagd

VO-Heuvellandleerlingen worden uitgedaagd: 7 dagen frisdrank laten staan en water drinken!

Geplaatst op donderdag 26 april 2018

Op woensdag 18 april is met alle brugklassers in het Heuvelland de 7-dagen-waterchallenge van start gegaan. JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp ging langs de drie VO-scholen om het startsein te geven om zeven achtereenvolgende dagen water te drinken. Na het officiƫle startsein kregen de brugklassers een dansworkshop van Juvat. Tijdens de aftrap van de challenge vond er een officiƫle ondertekening plaats van de JOGG Heuvelland partners; Rabobank, WML, Mosaqua en Rovi Sport.
Samenwerkingspartner Rabobank zorgde voor hippe Doppers voor alle burgklasleerlingen en van Mosaqua kregen ze een vrijkaartje om de challenge in het water af te sluiten.

De 7-dagen waterchallenge!

Jongeren krijgen per jaar gemiddeld 6 kilo suiker binnen door het drinken van gezoete dranken. Door deze challenge worden jongeren uitgedaagd hierin verandering te brengen en zullen ze ervaren hoe lekker water kan zijn. Water drinken moet heel normaal gaan worden. Tijdens de aftrap van de 7-dagenwaterchallenge krijgen alle brugklassers een Dopper van de Rabobank. In deze Dopper zit naast informatie over de challenge ook een gratis entreebewijs voor subtropisch zwemparadijs Mosaqua. Hier kunnen leerlingen in de meivakantie de waterchallenge afsluiten met een frisse duik. Zowel Rabobank als Mosaqua hebben zich als partner verbonden aan JOGG Heuvelland en ondersteunen verschillende initiatieven binnen deze aanpak.